Foto: DELFI

Latvijas bokseris un Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions Mairis Briedis sestdien aizvadīs Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) pusfināla cīņu pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) titula īpašnieks.

Brieža un Usika cīņa 27. janvārī notiks "Arēnā Rīga", un tās sākums paredzēts pusnaktī. Portāls "Delfi" piedāvās šī dueļa teksta tiešraidi. Kopumā šajā vakarā paredzētas vairākas cīņas, un ringā izies vēl četri Latvijas bokseri.

Briedis un Usiks tiek uzskatīti par šī brīža labākajiem bokseriem smagā svara kategorijā. Ietekmīgais boksa portāls "BoxRec" savā rangā Usiku ierindo pirmajā vietā, bet Briedis ir uzreiz aiz viņa. Tā kā viņi ir čempioni katrs savā boksa organizācijā, viņi ir līderi to rangos. Cīņas uzvarētājs iegūs zaudētāja čempiona jostu.

Brieža profesionālajā karjerā katrs nākamais pretinieks viņam bijis nopietnākais līdz šim, un tieši to pašu var apgalvot arī par Usiku. Boksa portāls "badlefthook.com" raksta, ka tieši cīņa pret Usiku parādīs, cik labs ir latvietis. Tiesa, ceturtdien notikušajā preses konferencē Usika promoteris Aleksandrs Krasjuks stāstīja, ka viņš nepiekrīt bukmeikeru prognozēm, ka ukrainis ir šīs cīņas favorīts, jo viņš uzskata, ka Briedis būs Usika spēcīgākais pretinieks gan tehniskajā, gan fiziskajā ziņā.

Usiks iepriekš prognozēja, ka Briedis šajā cīņā darbosies no aizsardzības. Ārvalstu mediji arī rakstīja, ka ukrainis esot teicis, ka, viņaprāt, Brieža boksēšanās stils esot garlaicīgs, tomēr preses konferencē viņš skaidroja, ka viņa teiktais esot pārprasts: "Man jautāja, vai man patīk viņa stils, bet es atbildēju, ka man savējais stils patīk labāk.".

Usiks vēl amatiera statusā izcīnījis Londonas olimpisko spēļu zelta medaļu, kā arī kļuvis par Eiropas un pasaules čempionu. Pie sava WBO čempiona titula viņš tika 2016. gadā.

Šo cīņu televīzijas tiešraidē translēs 150 pasaules valstīs, tostarp boksa lielvalstīs Lielbritānijā, Vācijā. Turnīra organizators arī solīja, ka visas biļetes esot izpirktas un "Arēna Rīga" būs pārpildīta, garantējot fantastisku atmosfēru.

Gatavojoties šai cīņai, Briedis trenējās Spānijā, lai gan vēl tobrīd nebija zināms precīzs cīņas datums un norises vieta. Tikmēr Usiks treniņnometni aizvadīja savā dzimtenē Ukrainā.

Šī dueļa uzvarētājs WBSS finālā par Muhameda Alī vārdā nosaukto trofeju cīnīsies ar krieva Murata Gasijeva un Kubas boksera Juniera Dortikosa pāra uzvarētāju. WBSS fināls risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā.
Foto: F64

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!