Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otro "sauso" uzvaru pēc kārtas izcīnīja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas viesos ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pieveica Vankūveras "Canucks".

Atšķirībā no iepriekšējās "sausās" uzvaras, Girgensons šoreiz gan ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 15:46 minūtes, metienus pa pretinieku vārtiem neizdarīja, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmajā periodā "Sabres" labā vārtus guva Sems Reinharts, bet otrajā trešdaļā Nikolass Baptiste panāca 2:0. Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Kails Okpozo vairākumā guva "Sabres" trešos vārtus, bet pēc minūtes Jūhans Larsons mazākumā ripu raidīja tukšos pretinieku vārtos.

Teicami otro maču pēc kārtas aizvadīja "Sabres" vārtsargs Robins Lēners. Iepriekšējā spēlē zviedru vārtsargs atvairīja 33 metienus, bet "Sabres" ar 5:0 sagrāva Edmontonas "Oilers". Pagājušās nakts spēlē viņš atvairīja 30 metienus, aizvadot trešo "sauso" spēli sezonā un astoto NHL karjerā.

"Sabres" līdz ar to pirmo reizi sezonā izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 37 punktiem 49 spēlēs saglabā pēdējo vietu, tomēr tagad tikai par diviem punktiem atpaliek no vietu augstāk esošās Otavas "Senators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!