Foto: euroleague.net
Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma ceturtdien realizēja metienu divas sekundes pirms pamatlaika beigām, ULEB Eirolīgas mačā izraudams Vitorijas "Baskonia" uzvaru pār Malagas "Unicaja".

Timma šajā mačā izcēlās ar 17 punktiem, kamēr "Baskonia" 20.kārtas mačā divu Spānijas komandu duelī viesos svinēja uzvaru ar rezultātu 85:83 (19:21, 27:22, 21:21, 18:19).

It's a win right at the end for @Baskonia @janistimma6 with the winning play. 👏#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/46nuvHjhWQ

— EuroLeague (@EuroLeague) January 25, 2018

"Unicaja" pirmajā ceturksnī ātri iekrāja 12 punktu pārsvaru, tiesa "Baskonia" ātri atspēlējās un otrajā ceturtdaļā jau ieguva septiņu punktu handikapu. Vitorijas basketbolisti zaudēja vadību, tomēr atguvās un puslaiku uzvarēja ar 46:43. Visu trešo ceturksni viesi bija vadībā, bet spēles ceturtajā nogrieznī atkal zaudēja vadību un mača uzvarētāja tika noskaidrota mača pēdējās minūtēs.

Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Baskonia" bija vadībā ar vienu punktu (76:75), bet tad Timma ar "trejaci" palielināja pārsvaru līdz četriem punktiem. Turpinājumā "Unicaja" divreiz pietuvojās līdz divu punktu deficītam, tajā skaitā arī pēc Timmas pārkāpuma nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām (81:83). Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 15 sekundes, Alverto Diass panāca izlīdzinājumu 83:83.

Tiesa, "Baskonia" savā pēdējā uzbrukumā nokārtoja uzvaru. Pēc ielaušanās soda laukumā Tornike Šengelija piespēlēja bumbu Timmam, latvietim 2,2 sekundes pirms finālsvilpes no groza apakšas panākot 85:83.

Timma ar 17 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs savā komandā.

Zīmīgi, ka abu komandu duelī pirmajā aplī Timma ar 24 punktiem laboja savu Eirolīgas rezultativitātes rekordu, palīdzot "Baskonia" savā laukumā uzvarēt ar rezultātu 88:82.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!