Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras "United" līdz 2020. gadam pagarinājis līgumu ar galveno treneri Žozē Mourinju, ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Pašlaik 54 gadus vecais Mourinju pie "United" stūres stājās 2016. gada maijā, noslēdzot trīs gadu līgumu.

Savā pirmajā sezonā pie "United" stūres Mourinju Mančestras komandu aizveda līdz triumfam UEFA Eiropas līgā, bet premjerlīgā vienība ieņēma sesto vietu.

Savukārt šosezon "United" ieņem otro vietu premjerlīgā, līderei Mančestras "City" zaudējot 12 punktus. Tāpat "United" sasniegusi UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu, kurā būs jātiekas ar "Sevilla" vienību.

Mourinju savā karjerā sekmīgi trenējis "Porto", Londonas "Chelsea" (divreiz), Milānas "Inter" un Madrides "Real" komandas. Viņš trīs reizes kļuvis par Anglijas čempionu, divreiz triumfējis Itālijas meistarsacīkstēs, kā arī reizi - Spānijas čempionātā. Tāpat Mourinju kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Mourinju par "Chelsea" galveno treneri pirmoreiz kļuva 2004. gadā, kad līdz UEFA Čempionu līgas titulam bija aizvedis portugāļu vienību "Porto". Londonas klubu viņš pameta 2007. gada septembrī, vienreiz triumfējot Čempionu līgā un divas reizes premjerlīgā.

Pirms 2008./2009. gada sezonas portugālis pievienojās Itālijas vienībai Milānas "Inter" un divreiz uzvarēja Itālijas A sērijas čempionātā. 2010. gadā Mourinju kļuva par Madrides "Real" galveno treneri, palīdzot tai pa reizei uzvarēt Spānijas čempionātā, Karaļa kausa izcīņā, kas tika paveikts pēc 20 gadu pārtraukuma, un valsts Superkausā.

Savukārt 2013. gadā viņš atgriezās pie "Chelsea" stūres un otrajā sezonā ar to triumfēja premjerlīgā. Tomēr 2015./2016. gada sezona tika iesākta ļoti neveiksmīgi, un decembrī viņu atlaida no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!