Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otro finālisti ceturtdien kļuva pasaules ranga līdere Simona Halepa, kura par sezonas pirmo "Grand Slam" titulu spēkosies ar Karolīnu Vozņacki.

Pusfinālā "Australian Open" galvenā favorīte Halepa ar rezultātu 6-3, 4-6, 9-7 pārspēja ar 21. numuru izlikto vācieti Angeliku Kerberi, kura šajā turnīrā triumfēja 2016. gadā. Spēle ilga divas stundas un 20 minūtes.

Halepa spēli iesāka ļoti veiksmīgi un uzvarēja piecus geimus pēc kārtas. Kerberei izdevās deficītu samazināt, taču atspēlēties – nē. Arī otrajā setā Halepa ātri lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 3-1, tomēr šoreiz Kerbere breiku atspēlēja. Vāciete otro setu noslēdza ar trīs uzvarētiem geimiem pēc kārtas, cīņai turpinoties.

Izšķirošajā setā tenisistes divreiz apmainījās ar breikiem, bet Halepa izšķirošo pārsvaru ieguva tikai 16. geimā, kas ļāva svinēt uzvaru. Halepa pirmo reizi karjerā iekļuva "Australian Open" finālā, kurā lūkos iegūt savu pirmo "Grand Slam" titulu.

Līdz ar to "Australian Open" finālā tiksies sieviešu vienspēļu turnīra abas galvenās favorītes – Halepa un Vozņacki. Jau vēstīts, ka Vozņacki ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:2) pārspēja beļģieti Elisi Mertensu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!