Foto: F64

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) pēdējo sezonu grandu duelī trešdien "Mogo" viesos ar 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) apspēlēja "Kurbadu".

Abas komandas tikās arī sestdien, kad "Mogo" komanda pār iepriekšējās sezonas čempioni bija pārāka ar 3:2, bet februāra sākumā vienībām plānota savstarpēja Latvijas kausa finālspēle.

Trešdienas duelī rezultātu 11. minūtē atklāja "Kurbada" rindās spēlējošais veterāns Jānis Sprukts, bet nākamos četrus vārtus iemeta "Mogo", divreiz atzīmējoties Mikam Lipsbergam, savukārt pa reizei Andrim Siksnim un Vladimiram Mamonovam.

Kaut 49. minūtē "Kurbada" rindās Martins Lavrovs samazināja deficītu, izglābties čempioniem neizdevās, līdz ar to "Mogo" hokejisti izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr vēl vienā OHL spēlē trešdien "Liepāja/Optibet" savā laukumā ar 6:2 (2:1, 3:1, 1:0) apspēlēja "Rīgu". Šeit uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Aleksandrs Novikovs, kamēr rīdziniekiem abus vārtus iemeta Kristiāns Zelts.

Kā vēstīts, vēl vienā šīs kārtas mačā otrdien "Zemgale/LLU" komanda viesos ar rezultātu 2:1 pārspēja Rīgas "Prizmu", nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar 56 punktiem 24 cīņās atrodas "Mogo", kamēr 48 punkti ir "Liepāja/Optibet" vienībai, bet pie 44 punktiem tikusi valsts čempione "Kurbads".

Aiz labāko trijnieka ar 36 punktiem ir "Zemgale/LLU", "Rīgai" ir 18 punkti, bet "Prizma" savākusi 11 punktus.

Līdz regulārās sezonas beigām atlikušas vēl sešas kārtas, nākamajā, kas tiks aizvadīta sestdien, centrālajā mačā tiekoties abām līderēm "Mogo" un "Liepāja/Optibet".

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!