Foto: LETA

Amerikāņu debitants Kens Brauns nodrošināja "VEF Rīga" pārliecinošu uzvaru "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā savā laukumā pār "Jēkabpili".

Vefieši uzvrēja ar rezultātu 74:62 (17:7, 18:12, 23:19, 16:24).

Uzvarētājiem debijas mačā uzreiz par rezultatīvāko ar 14 punktiem kļuva amerikāņu saspēles vadītājs Kens Brauns, kurš "VEF Rīga" sastāvu papildināja pagājušās nedēļas sākumā, bet nedēļas nogalē notikušajā VTB Vienotās līgas spēlē vēl nepiedalījās.

Pa desmit punktiem "VEF Rīga" rindās sameta Alekss Peress, Mareks Mejeris un Kaspars Bērziņš.

Savukārt "Jēkabpils" rindās 13 punktus iemeta Edgars Štelmahers, bet pa 11 punktiem bija Jurijam Aleksejevam un Renāram Magonem, kuri abi arī savāca deviņas bumbas zem groziem.

"Jēkabpils" jauno gadu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, kas sekoja septiņu zaudējumu sērijai. Pirms Ziemassvētkiem šķīrās komandas un galvenā trenera Rūdolfa Rozīša ceļi, viņa vietā stājoties Latvijas izlases bijušajam saspēles vadītājam Sandim Buškevicam. Otrdien komandas treneru kolektīvu papildināja arī Mihals Hlebovickis.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 15 uzvaras 15 mačos, kam ar 11 panākumiem 13 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 11 uzvarām 15 mačos ir "Jūrmala", bet ceturtā ar desmit panākumiem 16 cīņās ir "Ogre".

Tālāk ar piecām uzvarām 14 spēlēs seko "Betsafe/Liepāja", bet sesto pozīciju ieņem "Jēkabpils", kas tikusi pie piecām uzvarām 17 dueļos.

Pirmajam sešiniekam ar četrām uzvarām 16 spēlēs seko "Latvijas Universitāte", divas uzvaras deviņos mačos ir "Valka/Valga" rēķinā, bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 17 dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!