Foto: DELFI.lt

Latvijas komanda "Ogre" trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā ar rezultātu 84:91 (21:23, 27:18, 11:25, 25:25) viesos piekāpās Lietuvas vienībai Pasvēles "Pieno žvaigždes", kuras rindās 15 punktus sameta Latvijas izlases basketbolists Artūrs Ausējs.

Pēc pirmā puslaika ogrēniešiem bija septiņu punktu pārsvars (48:41), tomēr otrajā puslaikā viesi pirmos punktus guva vien septītajā minūtē, kad jau bija iedzinējos ar 48:54. Turpinājumā "Pieno žvaigždes" ilgstoši saglabāja pārsvaru. Kaut trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām ogrēnieši vēl pietuvojās līdz 79:82, dueļa beigas mājinieki aizvadīja pārliecinoši un svinēja panākumu.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 19 punktiem bija Roberts Niedra, bet 14 punktus sameta Rinalds Sirsniņš. Savukārt par vērtīgāko kļuva Kristaps Dārgais, kurš izcēlās ar astoņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt Ausējs bija rezultatīvākais "Pieno žvaigždes" sastāvā, 24 spēlēto minūšu laikā trāpot trīs no četriem divpunktu raidījumiem un trīs no četriem tālmetieniem. Tāpat Ausējam arī četras atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles, ar 19 efektivitātes koeficienta punktiem kļūstot par mača vērtīgāko spēlētāju.

"Pieno žvaigždes" komanda ar deviņām uzvarām desmit spēlēs līdz ar to priekšlaicīgi garantējusi triumfu B apakšgrupā. Tai ar sešiem panākumiem deviņos mačos seko "Tartu Universitāte", bet pa sešām uzvarām desmit cīņās ir "Ogrei" un Tallinas "Kalev/TLU" komandai.

Trīs uzvaras deviņos mačos ir TTU vienībai, trīs uzvaras 11 cīņās iekrājusi "Valmiera/ORDO", bet kopvērtējumu ar vienu uzvaru deviņos mačos noslēdz Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas.

Ogrēnieši gadu mijā piedzīvoja četru zaudējumu sēriju "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), kas gan pašlaik ir pārtraukta, tomēr tagad zaudēts otrajā BBL mačā pēc kārtas, jo iepriekšējā cīņā tika ciests zaudējums pagarinājumā savā laukumā ar 81:84 pret "Kalev"/TLU.

Jau vēstīts, ka Lietuvas komanda Prienu-Birštonas "Vytautas", kas ir iepriekšējās sezonas BBL čempione, pēc amerikāņu brāļu Bolu pievienošanās atteicās no dalības Baltijas līgā un tās rezultāti tika anulēti.

A apakšgrupas pārrēķinātajā kopvērtējumā līdere ar astoņām uzvarām deviņos mačos ir "Šiauliai", kam ar septiņiem panākumiem astoņos dueļos seko "Jūrmala". Četras uzvaras astoņās spēlēs ir Raplas "AVIS Utilitas", bet trīs panākumus izcīnījusi "Port of Parnu" komanda. Divi panākumi deviņās cīņās ir "Betsafe"/"Liepāja" spēlētājiem, savukārt tabulu ar vienu uzvaru septiņos dueļos noslēdz Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Prienu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!