Foto: F64
Latvijas kamaniņu sportisti nedēļas nogalē gaidāmajā Eiropas čempionātā Siguldas trasē nedomā taupīt spēkus Phjončhanas olimpiskajām spēlēm un savās mājās notiekošajās sacensībās centīsies uzrādīt pēc iespējas labākus rezultātus, preses konferencē pirms sacensībām sacīja izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis.

49. FIL Eiropas čempionātā Siguldas trasē Latvijas izlase startēs gandrīz pilnā sastāvā. Uz starta izies Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš. Riks Kristens Rozītis decembrī gūtās traumas dēļ Eiropas čempionātā, kā arī olimpiskajās spēlēs nestartēs.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga konferences sākumā atzina, ka Eiropas čempionāts latviešiem ir vienas no svarīgākajām šajā sezonā ne tikai tādēļ, ka jau pēc divām nedēļām sāksies XXIII Ziemas olimpiskās spēles, bet arī Latvijas simtgades un LKSF 50 gadu jubilejas dēļ: "Šīs sacensības būs skaists akcents svinībām, jo gan sportisti mēģinās parādīt labāko, gan arī visu nedēļas nogali ir plānota interesanta un plaša pasākumu programma trasē. Protams, domās gan visi jau esam Phjončhanā." Prezidents arī pateicās visiem atbalstītājiem, kuri ir kopā ar federāciju ne tikai sacensību organizēšanā, bet visas sezonas garumā.

Latvijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Dumpis neslēpa, ka sezonas sākums neizdevās tāds, kā plānots, taču šobrīd tiek strādāts pie tā, lai olimpiskajās spēlēs izlase būtu konkurētspējīga.

"Jebkurš no sportistiem var izcīnīt vietu TOP6 vai TOP10. Eiropas čempionātā mēs neko netaupīsim, iesim uz visu, nekāda bremzēšana nenotiks. Arī neviens no ārzemju sportistiem netaupīsies. Ir, protams, savas nianses, katrs vēl mēģinās tehnikā kaut ko pielāgot, un tas notiks arī olimpisko spēļu laikā," skaidroja treneris

Preses konferencē atbalstu sportistiem un LKSF pauda arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs: "Liels paldies federācijas vadībai un visiem iesaistītajiem, kuri strādā, lai viss būtu visaugstākajā līmenī. Neskatoties uz laikapstākļiem, es ticu, ka trase Siguldā būs izcilā līmenī. Novēlu sportistiem veiksmi, taču kaut ko nedaudz pietaupīt arī olimpiskajām spēlēm. Gan es, gan visi citi turēs īkšķus."

Severs arī uzsvēra to, cik sena ir federācijas vēsture, ir olimpiskie medaļnieki, kā arī pārējā komanda ir perspektīva. "Prieks, ka arī iepriekšējie sportisti paliek sportā, piemēram, Mārtiņš Rubenis. Domāju, ka piramīda ir izveidota stabila un ir pamatotas cerības uz konkurētspējīgiem sportistiem arī nākotnē," turpināja amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!