"Jūrmalas" komanda otrdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā viesos ar rezultātu 83:87 (16:14, 24:22, 22:27, 21:24) piekāpās "Šiauliai" vienībai, šajā turnīrā ciezdama pirmo zaudējumu sezonā un atdodot apakšgrupas līderpozīciju pretiniekiem. Savukārt "Valmiera"/ORDO savā laukumā ar rezultātu 88:61 (22:20, 13:20, 23:7, 30:14) pārspēja Kazahstānas klubu Atirau "Barsi", pārtraucot deviņu zaudējumu sēriju visos turnīros.

Šauļos notikušajā mačā cīņa par uzvaru ritēja līdz mačā pēdējai minūtei. Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 75:75, bet tad pretinieki izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru. Ceturtās ceturtdaļas pēdējā minūtē Haralds Kārlis ar tālmetienu un lietuvietis Deniss Krestiņins ar soda metieniem divreiz pietuvināja "Jūrmalu" līdz punkta deficītam, taču pārņemt vadību neizdevās un tika ciests zaudējums.

Jūrmalniekiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Ivars Rihards Žvīgurs, 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Krestiņinam, bet ar 11 punktiem atzīmējās Artūrs Strēlnieks.

Šauļu vienībā ar 21 punktu izcēlās amerikānis Nikolass Džozefs Zeislofts.

"Jūrmala", ņemot vērā arī spēles "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), bija izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas un svinējusi 15 panākumus iepriekšējos 16 dueļos. Tiesa, arī Šauļu komanda aizvada veiksmīgu nogriezni, jo pēdējās astoņās spēlēs, ieskaitot mačus arī Lietuvas Basketbola līgā (LKL), izcīnījusi septiņas uzvaras.

Abu komandu iepriekšējā savstarpējā duelī pārāki ar 87:77 bija jūrmalnieki, līdz ar to bilance savstarpējos mačos ir pozitīva.

Tikmēr Valmierā notikušajā duelī mājinieki pirmo puslaiku zaudēja ar rezultātu 35:40, bet trešajā ceturtdaļā ļāva pretiniekiem iemest vien septiņus punktus, kamēr paši guva 23 punktus un ielika pamatus uzvarai.

Valmieras komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Viktors Iļjins, kamēr ar 13 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jānis Kaufmanis. Tikmēr 16 punktus guva Eduards Hāzners, bet pa 14 punktiem sameta Dāvids Vīksne un Ojārs Bērziņš.

"Barsi" vienībā ar 14 punktiem un 12 bumbām zem groziem atzīmējās amerikānis Dakvans Kuks.

Valmieras klubs šodien paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar 19 gadus veco uzbrucēju Niku Janonsonu, kurš šosezon vidēji vienā spēlē guvis 4,4 punktus.

Iepriekšējā BBL duelī "Valmiera"/ORDO ar rezultātu 72:101 cieta sagrāvi pret B apakšgrupas līderi Pasvāles "Pieno žvaigždes", kurā spēlē latvietis Artūrs Ausējs, šķiroties no izredzēm iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Valmierieši, ņemot vērā gan LBL, gan BBL turnīrus, iepriekšējo uzvaru bija izcīnījuši pirms nedaudz vairāk nekā mēneša - 14.decembrī, kad uzvarēja tieši Atirau "Barsi" komandu, pagarinājumā gūstot virsroku ar 88:85, bet kopš tā laika tika ciesti deviņi zaudējumi pēc kārtas.

Ja "Valmiera"/ORDO BBL izcīnījusi trīs uzvaras, tad "Barsi" savā kontā ierakstījusi vienu panākumu - ar 88:79 negaidīti pārspējot Igaunijas vienību "Tartu Universitāte".

Jau vēstīts, ka Lietuvas komanda Prienu-Birštonas "Vytautas", kas ir iepriekšējās sezonas BBL čempione, pēc amerikāņu brāļu Bolu pievienošanās atteicās no dalības Baltijas līgā un tās rezultāti tika anulēti.

A apakšgrupas pārrēķinātajā kopvērtējumā līdere ar astoņām uzvarām deviņos mačos ir "Šiauliai", kam ar septiņiem panākumiem astoņos dueļos seko "Jūrmala". Četras uzvaras astoņās spēlēs ir Raplas "AVIS Utilitas", bet trīs panākumus izcīnījusi "Port of Parnu" komanda. Divi panākumi deviņās cīņās ir "Betsafe"/"Liepāja" spēlētājiem, savukārt tabulu ar sešām neveiksmēm sešos dueļos noslēdz Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu.

Turnīra B apakšgrupā vadībā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Pasvāles "Pieno žvaigždes", sešas uzvaras deviņos mačos izcīnījušas "Ogre" un "Tartu Universitātes" komandai. Ar tikpat panākumiem desmit cīņās seko "Kalev"/TLU, tikmēr pa trim uzvaras ir TTU un "Valmiera"/ORDO komandām, kas aizvadījušas attiecīgi deviņas un 11 spēles, bet Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas guvusi vienu uzvaru deviņās cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!