Foto: LETA

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā bloķēja piecus pretinieku metienus, kamēr viņa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda savā laukumā ar rezultātu 4:5 (2:1, 1:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Helsinki "Jokerit" vienībai.

Ufas vienība pārtrauca trīs uzvaru sēriju, taču tika pie svarīga punkta cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Mačs pagalam neveiksmīgi iesākās viesiem, jo jau otrajā minūtē savainojuma dēļ tika nomainīts Somijas olimpiskās komandas vārtsargs Karri Reme, kura vietā stājās amerikānis Raiens Zapolskis. Tiesa, tas "Jokerit" komandai netraucēja pirmā perioda vidū izvirzīties vadībā, precīzi metot amerikāņu uzbrucējam Stīvam Mozesam.

Pēc septiņām minūtēm rezultāta tablo vēstīja jau 2:1 Ufas komandas labā, jo ar precīziem metieniem 64 sekunžu laikā atzīmējās Zahars Arzamascevs un soms Tēmu Hartikainens. Otrajā periodā viesi izlīdzināja rezultātu, ar vārtu guvumiem atzīmējoties dānim Niklasam Jensenam un Jesem Joensū, kamēr mājiniekiem precīzs bija Maksims Majorovs. Joensū vārtus guva trīs sekundes pirms perioda beigām, realizējot vairākumu, kas radās Bārtulim pārkāpjot noteikumus.

Trešā perioda piektajā minūtē zviedru uzbrucējs Līnuss Ūmarks vēlreiz izvirzīja vadībā "Salavat Julajev" komandu, bet arī šoreiz "Jokerit" panāca izlīdzinājumu, jo trešdaļas 14.minūtē ripu mājinieku vārtos ieraidīja dānis Pēters Regins. Pamatlaikā un pēc tam pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, aizvadot pēcspēles metienu sēriju, kurā pārāki ar 3:1 bija viesi, uzvaras "bullīti" iemetot Mozesam.

Bārtulis šajā spēlē laukumā pavadīja 24 minūtes un 59 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks komandā. Latviešu aizsargs šajā laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja piecus metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus un tika pie divām soda minūtēm.

Šosezon Bārtulis 40 KHL spēlēs atzīmējies ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Sezonu viņš sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, taču decembrī vērsās arbitrāžas tiesā un pēc tam līgumu pārtrauca, vēlāk pievienojoties "Salavat Julajev", kurā tagad ir aizvadījis astoņas spēles, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr zaudējumu cieta Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati "Lada", kas bez latviešu aizsarga Kristapa Sotnieka pieteikumā viesos ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) piekāpās Novosibirskas "Sibirj" komandai. Uzvarētājiem abus vārtus guva Aleksandrs Šarovs, kamēr vārtsargs Aleksejs Krasikovs atvairīja 21 jeb visas pretinieku mestās ripas.

"Lada" pēdējās septiņās spēlēs cietusi sešus zaudējumus, kamēr "Sibirj" pēdējos 11 dueļos izcīnījusi desmit uzvaras.

Sotnieks 29.decembrī pēc ilgstošas traumas ārstēšanas atgriezās laukumā, taču pēc tam atkal nav spēlējis. Viņš šosezon 15 spēlēs guvis divus vārtus.

Savukārt viena no vadošajām Austrumu konferences komandām Jekaterinburgas "Avtomobilist" viesos ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Kazahstānas vienību Astanas "Baris".

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 136 punktiem 54 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas nodrošinājusi uzvaru regulārajā turnīrā. Otrajā vietā ar 121 punktu 53 spēlēs seko Maskavas CSKA, bet līdz regulārā turnīra beigām atlicis aizvadīt vien trīs spēles. Tikmēr trešajā vietā ar 97 punktiem atgriezusies "Jokerit", bet 96 punkti ir Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" tikusi pie 87 punktiem, bet "Soči" vienība iekrājusi 84 punktus. Šīs sešas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 80 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet par punktu mazāk ir devītajā vietā esošajai Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 44 punktiem 51 mačā, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot 11 punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 94 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 87 punktiem ir "Salavat Julajev". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Čeļabinskas "Traktor" vienībām, kas nodrošinājušas vietu "play-off", kā arī Magņitogorskas "Metallurg".

Vēl Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 61 punktu ir 12.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas "Lada". Abas latviešu aizsargu pārstāvētās komandas zaudējušas izredzes spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!