Foto: Reuters/Scanpix

Vadošais Krievijas biatlonists Antons Šipuļins un slēpotājs Sergejs Ustjugovs nav Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ielūgto sportisti sarakstā, kas aicināti piedalīties 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, atklājis Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) viceprezidents Staņislavs Pozdņakovs.

KOK iesniegs SOK oficiālu vēstuli ar pieprasījumu skaidrot Šipuļina un Ustjugova iztrūkumu ielūgto sportistu sarakstā.

"Diemžēl sarakstā, kas mums nupat iesniegts, nav vesela rinda vadošo Krievijas sportistu dažādos sporta veidos. Šie sportisti kā Viktors Ans, Antons Šipuļins vai Sergejs Ustjugovs nefigurēja Osvalda komisijas izmeklēšanā, viņi nav bijuši iejaukti jebkādās dopinga lietās, bet visas karjeras laikā nodotās neskaitāmās analīzes liecina, ka viņi ir tīri sportisti, taču viņu vārdu olimpisko spēļu potenciālo dalībnieku sarakstā nav," Pozdņakovu citē aģentūra TASS. "Mēs šodien nosūtīsim SOK oficiālu vēstuli ar konkrētu iemeslu pieprasījumu. SOK izpildkomitejai ir tiesības ielūgt vai neielūgt sportistus, taču iemesliem ir jābūt pamatotiem un tie ir jāizskaidro."

Kā ziņojām, dalība gaidāmajās olimpiskajās spēlēs nav apstiprināta seškārtējam olimpiskajam čempionam ātrslidošanā Viktoram Anam, kurš 2011. gadā pārgāja Krievijas pilsonībā.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ekspertu komisija no Krievijas potenciālo Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieku saraksta izslēgusi 111 sportistus, kuri nav atbilduši iepriekš SOK noteiktajiem kritērijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!