Foto: Reuters/Scanpix

Korejā dzimušais šorttrekists Viktors Ans, kurš 2014. gada Soču olimpiādē pārstāvēja Krieviju, ir viens no tiem sportistiem, kas nav saņēmis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) atļauju piedalīties 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs, kas notiks viņa dzimtajā Korejā, kļuvis zināms izdevumam "Sport Ekspress".

Seškārtējā olimpiskā čempiona un vairāku viņa komandas biedru vārdi ir svītroti no Krievijas iesniegtā kandidātu saraksta, izdevumam atklājis informācijas avots SOK, kas vēlējies palikt anonīms. Nepielaišanas iemesls ir šorttrekista pieminēšana Maklārena ziņojumā.

Krievijas Ātrslidošanas federācija šo informāciju neapstiprina.

Līdz 2011. gadam Viktors Ans pārstāvēja dzimto Koreju zem vārda Hen Su Ans, bet 2011. gada vasarā ieguva Krievijas pilsonību un nomainīja vārdu. Pavlstniecības maiņa tika pamatota ar konfliktu starp sportistu un Korejas Ātrslidošanas federāciju pēc viņa traumas 2008. gadā.

Pārstāvot Krieviju, Ans 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs zelta medaļas – 500 un 1000 m distancē, kā arī stafetē.

Kā ziņojām, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ekspertu komisija no Krievijas potenciālo Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieku saraksta izslēdza 111 sportistus, kuri nav atbilduši SOK iepriekš noteiktajiem kritērijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!