Foto: F64

Latvijas bokseris Mairis Briedis un viņa pretinieks ukrainis Oleksandrs Usiks nedēļas nogalē ieradušies Rīgā, kur 27. janvārī risināsies Pasaules boksa supersērijas pusfināls starp šiem abiem bokseriem.

Briedis jau kopš novembra trenējās Spānijā, lai gan vēl tobrīd nebija zināms precīzs cīņas datums un norises vieta. Tikmēr Usiks cīņai gatavojās savā dzimtenē Ukrainā.

Abi bokseri pagājušā gada nogalē uz vienu dienu pārtrauca savus treniņus un ieradās Rīgā, kur risinājās īpaša preses konference pirms šīs cīņas. Uzreiz pēc šīs preses konferences abi bokseri atgriezās savās treniņometnes vietās Spānijā un Ukrainā. Janvārī abi bokseri vēl paspēja nosvinēt dzimšanas dienas – 13. janvārī Briedim apritēja 33 gadi, bet pēc četrām dienām ukrainis atzīmēja 31. gadadienu.

Lai gan līdz cīņai, kas raisīju milzīgu ažiotāžu, atlikušas tikai dažas dienas, bokseriem tās būs ļoti saspringtas. Blakus saplānotajiem treniņiem Briedim un Usikam būs jāpiedalās dažādos pasākumos, kas saistīti ar šo cīņu. Otrdien tirdzniecības centrā "Domina" abiem bokseriem būs publiskais treniņš, bet pēc savām nodarbībām Briedis un Usiks atbildēs uz pasākuma vadītāja jautājumiem. Ceturtdien ieplānota abu bokseru pēdējā preses konference pirms cīņas, bet piektdienas vakarā notiks oficiālā svēršanās.

Brieža un Usika cīņa 27. janvārī notiks "Arēnā Rīga". Kopumā vakarā paredzētas vairākas cīņas, bet Brieža un Usika cīņa sāksies pusnaktī.

11. decembrī sākās biļešu tirdzniecība uz šo cīņu, bet ukraiņu mediji lēsa, ka Rīgā uz šo cīņu varētu ierasties aptuveni 5000 Usika fanu. Pirmajās dienās bija liela ažiotāža saistībā ar biļešu tirdzniecību un ātri tika izpirktas lētākās biļetes. Šīs nedēļas sākumā tirdzniecībā vēl pieejamas vairāk nekā 1000 biļešu, kuru cena svārstās no 100 līdz 400 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!