Foto: badminton.lv
Par 2017.gada Latvijas labākajiem badmintonistiem atzīti Niks Podosinoviks un Monika Radovska, vēsta Latvijas Badmintona federācija.

Šāda balva svinīgā ceremonijā tika pasniegta trešo reizi un Podosinoviks arī pie tās ticis trešo reizi, kamēr Radovska to saņēmusi pirmoreiz.

2017.gadā Podosinoviks jau trešo reizi pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu vienspēlēs, kā arī kopā ar Reini Šeferu izcīnīja zelta medaļas vīriešu dubultspēlēs. Pērnajā rudenī viņš pievienojās Dānijā izveidotajam Eiropas Badmintona konfederācijas ekselences centram, kas uzskatāms kā Eiropas talantu izlase.

Savukārt Radovska pērn izcīnīja savu trešo zelta medaļu Latvijas čempionātā sieviešu vienspēles un kopā ar Jekaterinu Romanovu tika pie zelta medaļas arī sieviešu dubultspēlēs. Šobrīd Radovska ieņem 354.vietu pasaules sieviešu vienspēļu rangā.

Radovska ilgus gadus dzīvoja Dānijā, bet šobrīd vienu semestri pavada Francijā, kur spēlē arī Francijas komandu čempionātā.

Par gada pāri atzīts sieviešu dubultspēļu duets Ieva Pope un Radovska, kuras pasaules sieviešu dubultspēļu rangā ir 144.vietā. Tikmēr par gada treneri atzīts Andis Bērziņš, kurš ikdienā strādā Valmierā, bet 2017.gadā kā Latvijas izlases treneris piedalījās arī Eiropas U-17 čempionātā un pasaules junioru čempionātā, kur Latvijas junioru komanda izcīnīja 32.vietu, kas atzīts par Latvijas badmintona gada sasniegumu.

Par gada badmintona augstskolu atzīta Latvijas Lauksaimniecības universitāte, kurā radīti apstākļi, lai studenti varētu bezmaksas regulāri trenēties badmintonā, bet par gada skolu badmintonā nosaukta Liepājas 6.vidusskola, kurā jau otro gadu darbojas fakultatīvs badmintona pulciņš.

Par gada tiesnesi atzīts Gunārs Lūsveris, kurš kā paaugstinājuma tiesnesis tiesāja spēlēs gan Eiropas čempionātā, gan pasaules senioru čempionātā un pasaules junioru čempionātā. Viņš paudis cerību nokļūt Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt par gada notikumu badmintonā atzīts pasaulē pirmais badmintona triku konkurss, kas notika Baltijas U-15 izlašu nometnes ietvaros, bet balvu par mūža ieguldījumu saņēmusi Marta Ādamsone, kura kopš 1966.gada līdzdarbojas badmintona dzīves organizēšanā Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!