Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spāņu tenisa zvaigznei Rafaelam Nadalam svētdien bija nepieciešamas gandrīz četras stundas, lai pieveiktu argentīnieti Djego Švarcmanu un sasniegtu Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Tāpat vietu labāko astotniekā svētdien nodrošināja arī horvāts Marins Čiličs, bulgārs Girgors Dimitrovs un brits Kails Edmunds, kurš tik tālu "Grand Slam" sacensībās ticis pirmoreiz karjerā.

2009. gada čempions Nadals svētdienas mačā guva uzvaru ar rezultātu 6-3, 6-7 (4:7), 6-3, 6-3 un kļuvis zināms, ka viņš vadību ATP rangā saglabās arī pēc šīm sacensībām.

Nadals kopā turnīra finālā spēlējis četras reizes, trijos no titula mačiem ciešot neveiksmes. Pērn finālā viņš piekāpās savam principiālajam konkurentam Rodžeram Federeram.

Tikmēr 1,70 metrus garais Švarcmans pašlaik ATP rangā atrodas 26.vietā. Viņš jau reizi ir spēlējis "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, pērn tik tālu tiekot ASV atklātajā čempionātā.

Nākamajā kārtā Nadals tiksies ar 2017. gada Vimbldonas čempionāta finālistu Čiliču, kurš veica 20 netveramās serves un ceturtās kārtas mačā ilgā duelī ar 6-7 (2:7), 6-3, 7-6 (7:0), 7-6 (7:3) pārspēja spāni Pavlo Karrenjo-Bustu.

Šobrīd ATP rangā Čiličs ir sestajā vietā, bet Karrenjo-Busta atrodas 11.pozīcijā.

Tikmēr vēl vienā pārī spēlēs ATP ranga 49. pozīcijā esošais Edmunds un ar trešo numuru izliktais Dimitrovs.

Edmunds pārsniedzis britu cerības turnīrā un ar 6-7 (4:7), 7-5, 6-2, 6-3 pārspēja itāli Andreasu Sepi, kamēr Dimitrovs ar 7-6 (7:3), 7-6 (7:4), 4-6, 7-6 (7:4) uzvarēja mājinieku favorītu Niku Kiri.

Zīmīgi, ka ceturtajā setā Kiris izvirzījās vadībā ar 5-3 un servēja par piektā seta panākšanu, tomēr neizturēja spriedzi.

Pārējās četras ceturtās kārtas spēles tiks aizvadītas pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!