Foto: F64
Latvijas jauniešu kamaniņu braucēju divnieks Lūkass Krasts un Eduards Ševics-Mikeļševics sestdien Vinterbergas trasē Vācijā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā.

Sacensībās jauniešiem divnieku konkurencē Krasts un Ševics-Mikeļševics pēc pirmā brauciena bija trešie, bet otrajā sasniedza piekto rezultātu, tomēr tāpat varēja kāpt uz goda pjedestāla. Sacensībās finišu sasniedza desmit divnieku ekipāžas.

Zīmīgi, ka Ševics-Mikeļševics uz goda pjedestāla kāpa otro nedēļu pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļas nogalē viņš Īglsas trasē izcīnīja trešo vietu vieninieku sacensībās jauniešiem.

Sestdien viņi aizvadīja uzreiz divas sacensības, jo vieninieku konkurencē jauniešiem septīto vietu guva Gints Bērziņš, devītajā pozīcijā palika Ševics-Mikeļševics, bet Krasts ierindojās 20. vietā.

Paralēli Vinterbergā risinās arī Pasaules kausa posms junioriem, kurā tiek sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Šeit sestdien divnieku sacensībās astotajā vietā palika Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kuri pirmajā braucienā uzrādīja tikai vienpadsmito rezultātu, bet otrajā bija trešie ātrākie. Arī kontinenta meistarsacīkstēs viņiem bija astotais rezultāts.

Pasaules kausa posms un Eiropas junioru čempionāts noslēgsies svētdien. Junioru sacensībās gan atkal nestartēs Kristers Aparjods, kurš šosezon konkurē ar pieaugušajiem Pasaules kausa posmos un pārstāvēs Latviju februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Šis ir sezonas noslēdzošais Pasaules kausa etaps junioriem, bet februāra sākumā Altenbergā sportistiem gaidāms pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!