Foto: F64

Pārliecinošu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēcīgākās divīzijas spēlē sestdien izcīnīja "TTT Rīga" komanda, kas viesos ar 100:65 (33:23, 21:18, 17:10, 29:14) sagrāva "Tallinas Universitāti".

Uzvarētājām 15 punktus iemeta Kate Karlīna Krēsliņa, bet pa 14 punktiem guva Liene Priede (titulbildē) un Karlīne Pilābere, kurai bija arī astoņas bumbas zem groziem.

Pilābere, kura savulaik bija pazīstama ar uzvārdu Nīmane un karjeru atsākusi pēc vairāku gadu pārtraukuma, pēdējos divos apvienotās līgas mačos vidēji iemetusi 15 punktus, uzņemot arvien labāku sportisko formu.

Apvienotā čempionāta spēcīgākajā divīzijā līderei "TTT Rīga" ir 11 uzvaras 11 spēlēs, ar 12 panākumiem 15 mačos seko RSU, bet "Liepājas papīrs"/LSSS komanda savākusi desmit uzvaras 14 dueļos. Pie septiņām uzvarām 16 spēlēs tikušas "TTT Rīga-Juniores", četri panākumi 16 dueļos ir "Tallinas Universitātes" komandai, bet "Latvijas Universitāte" cietusi zaudējumus visās 16 aizvadītajās cīņās.

Tāpat sestdien notika viena spēle pēc spēka otrajā jeb starptautiskajā divīzijā, Latvijas U-16 izlasei viesos ar 59:71 (15:13, 8:17, 17:14, 19:27) piekāpjoties "G4S Noorteliiga" basketbolistēm.

Latvijas kadetēm rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Nikola Pudāne.

Šeit kopvērtējuma vadībā ar 13 uzvarām 14 mačos ir "Tartu Universitāte"/"Kalev", bet deviņas uzvaras 13 mačos ir Tallinas "G4S Noorteliiga" komandai, kamēr "Daugavpils Universitāte" seko ar deviņiem panākumiem 14 spēlēs.

Sešas uzvaras 13 mačos iekrājušas "Liepājas Sporta spēļu skolas" basketbolistes, piecas uzvaras ir Latvijas U-17 izlasei, "Saldus" spēlētājas uzvarējušas četras reizes, bet pie viena panākuma tikusi Latvijas U-16 izlase.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet "TTT Rīga" ar katru komandu spēlēs pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi.

Sākotnēji bija plānots, ka pirms Ziemassvētkiem notiks apvienotā čempionāta kausa izcīņa, bet tas tika pārcelts uz nenoteiktu laiku, jo laicīgi netika izspēlētas pirmā posma spēles.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komandas starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!