Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien sekoja Baibas Bendikas piemēram un četrās šaušanās pieļāva piecas kļūdas, taču tas viņa netraucēja izcīnīt 18.vietu Itālijā notiekošā Pasaules kausa sezonas sestā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības, jo distancē sportistam bija otrs ātrākais solis.

Piektdien sprintā Rastorgujevs izcīnīja 14.vietu un sestdienas sacensības sāka minūti un 48 sekundes aiz norvēģa Juhannesa Tīngnēsa Bē, kurš nosargāja pirmo vietu un triumfēja arī iedzīšanā.

J.T.Bē šautuvē bija nekļūdīgs, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un astoto šajā sezonā. Uzvarētājam ar vienu soda apli minūti un 0,5 sekundes piekāpās francūzis Martēns Furkads, savukārt trešais bija krievs Antons Šipuļins, kurš arī neaizvēra vienu mērķi un uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 18,4 sekundes.

Rastorgujevs finišēja 18.vietā, divas minūtes un 50,6 sekundes aiz uzvarētāja. Trasē latvietim bija otrs ātrākais solis aiz itāļa Dominika Vindiša, tomēr abi sezonas ātrākie sportisti J.T.Bē un M.Furkads bija tā izretojušies, ka viņiem distances beigās nevajadzēja atdot visus spēkus.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu un atkāpās uz 17.vietu, bet otrajā ugunslīnijā viņš pievienoja vēl divus neaizvērtus mērķus, kas lika nokrist uz 28.pozīciju. Trešajā šaušanā Latvijas biatlonists vēlreiz kļūdījās, taču tas netraucēja pakāpties uz 27.vietu. Arī ceturtajā šaušanā Rastorgujevs nesašāva vienu mērķi, taču ātrais solis trasē līdz finišam palīdzēja pakāpties uz 18.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabilās pirmajās divās vietās ir Martēns Furkads un Juhanness Tīngnēss Bē, kuri guvuši attiecīgi 774 un 742 punktus, bet trešais ar no Norvēģijas, bet trešais ar 438 punktiem ir sestdien nestartējušais Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks, kuram tagad vairs tikai desmit punktus zaudē krievs Antons Šipuļins.

Savukārt Rastorgujevs ar 274 punktiem saglabā 17.vietu, bet Oskars Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 86.pozīcijā.

Rastorgujevs par 13 punktiem atpaliek no piecpadsmitnieka un tieši 15 kopvērtējuma labākie sportisti pēc šī etapa nodrošinās dalību Phjončhanas olimpisko spēļu masu startā.

Paredzams, ka svētdien masu startā piedalīsies Rastorgujevs, bet dāmu sacensībās nebūs Baibas Bendikas.

Jau ziņots, ka arī Latvijas labākā dāmu biatloniste Bendika sestdien četrās šaušanās pieļāva piecas kļūdas un ieguva 31.vietu desmit kilometru iedzīšanas sacensības.

Piektdien sprintā Rastorgujevs divreiz kļūdījās šaušanā stāvus un izcīnīja 14.vietu. Rastorgujevs piektdien sasniedza trešo augstāko rezultātu šosezon individuālajos mačos aiz pirmajā etapā izcīnītajām astotajām vietām sprintā un 20 kilometru distancē.

Pārējie Latvijas biatlonisti nekvalificējās iedzīšanas sacensībām. Oskars Muižnieks ar divām kļūdām šautuvē sprintā palika 73.pozīcijā, bet Ilmāram Bricim četras kļūdas deva vien 101.pozīciju starp 108 finišējušajiem atlētiem.

Posms svētdien noslēgsies ar masu startu vīriem un dāmām, nākamajā nedēļā notiks Eiropas čempionāts, tad sekos Phjončhanas olimpiskās spēles, bet sezonas noslēdzošais trimestris būs jau pēc Olimpiādes.

Ar šo nedēļu noslēdzas atlase februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Vīriešu konkurencē Latvijas komanda jau iepriekšējā sezonā ieguva divas ceļazīmes, kamēr Bendikai sieviešu konkurencē šosezon bija jācīnās par vienu no atlikušajām sešām ceļazīmēm. To iegūšanā tiek ņemti vērā iegūtie Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kvalifikācijas punkti, bet kopumā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē Olimpiādē startēs 115 biatlonisti.

Latvijas olimpiskās delegācijas sastāvs oficiāli tiks nosaukts pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!