Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) sestdien apstiprināja Ziemeļkorejas sportistu dalību februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piedalīsies 22 Ziemeļkorejas sportisti, kuri startēs daiļslidošanā, šorttrekā, kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un hokejā apvienotajā sieviešu komandā ar Dienvidkoreju.

Tāpat SOK apstiprināja, ka Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā soļos kopā, kā arī to, ka abas valstis sieviešu hokeja turnīrā piedalīsies ar apvienotu komandu.

Ziemeļkorejas delegāciju olimpiskajās spēlēs pavadīs 24 treneri un amatpersonas.

Oficiālā Phenjana pagājušajā nedēļā nolēma sūtīt Ziemeļkorejas sportistus, augstas amatpersonas, māksliniekus un citas personas uz Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, kas risināsies tiki 80 kilometrus uz dienvidiem no demilitarizētās zonas, kas sadala pussalu.

Seula ilgu laiku centās panākt, lai spēles tiktu dēvētas par "Miera Olimpiādi" pretstatā Ziemeļkorejas bruņojuma programmām pret kurām Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) Drošības padome vairākkārt virzījusi sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!