Talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks piektdien neglāba Klīvlendas "Monsters" komandu no zaudējuma Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē.

"Monsters" savā laukumā ar rezultātu 3:4 (1:0, 1:1, 1:3) zaudēja Rokfordas "IceHogs" vienībai.

"Monsters" trešo trešdaļu iesāka, atrazdamies vadībā ar 2:1, bet ielaida divus vārtus un nonāca iedzinējos. Nepilnas divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Kivlnieks tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, viesiem raidot ripu tukšos vārtos. Lai gan "Monsters" vienus vārtus atguva, tomēr neizglābās no zaudējuma.

Kivlenieks šajā spēlē atvairīja 26 no 29 pretinieku mestajām ripām.

Latviešu vārtsargs šosezon 22 AHL spēlēs vidēji ielaidis 3,28 ripas un atvairījis 88,7% metienu.

Jau vēstīts, ka Kivlenieks pagājušajā nedēļā atkal tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets". Uz NHL latviešu vārtsargs tika izsaukts ceturto reizi sezonā, pretējā virzienā allaž dodoties "Blue Jackets" otrajam vārtsargam Jūnasam Korpisalo, lai viņš iegūtu spēļu praksi.

Tikmēr uzvaru izcīnīja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas viesos ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) pārspēja Sandjēgo "Gulls" vienību.

Balcers šajā mačā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šosezon uzbrucējs, kam šī ir debijas sezonas AHL čempionātā, 36 spēlēs ir guvis astoņus vārtus un 17 reizes asistējis partneriem, pārliecinoši būdams Sanhosē komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt zaudējumu piektdien cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda, kas viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) atzina Providensas "Bruins" pārākumu.

Bļugers šajā mačā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bļugers šosezon 38 mačos viņš 12 vārtus un 11 reizes asistējis partneriem, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +9. Zīmīgi, ka kopš decembra vidus Bļugers 14 mačos ir nopelnījis 13 rezultativitātes punktus (7+5).

AHL kopvērtējumā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" ar 51 punktu 38 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" ar 42 punktiem 39 mačos ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā Klīvlendas "Monsters" ar 30 punktiem 38 cīņās ieņem septīto pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā Sanhosē "Barracuda" ar 38 punktiem 36 mačos ir astotā, abām komandām savās divīzijās esot pēdējās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!