Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva septiņus punktus ULEB Eirolīgas mačā, palīdzot Itālijas komandai Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar 83:82 (22:19, 25:17, 18:20, 18:26) viesos pieveikt Vitorijas "Baskonia" vienību no Spānijas, kuras rindās sešus punktus guva Jānis Timma.

Lielu daļu mača priekšā bija Milānas basketbolisti un vēl trīs minūtes pirms dueļa beigām viņu pārsvars bija 76:68. Turpinājumā "Baskonia" 40 sekunžu laikā iemeta septiņus punktus, ar trejaci arī izceļoties Timmam un pusotru minūti pirms beigām mājinieki panāca 77:77.

Dueļa pašā izskaņā "Baskonia" pat izvirzījās vadībā, bet 0,6 sekundes pirms beigām Džordans Teodors caurgājienā atgrieza līderu godu Milānas vienībai. Atlikušajā laikā Timma meta sānu autu un zem groza piespēlēja Tornikem Šengelijam, tomēr viņa raidījums bija nedaudz par vāju, bumbai atduroties pret stīpu.

Uzvarētājiem pa 16 punktiem iemeta Endrjū Gaudloks un Teodors, kuram bija arī astoņas rezultatīvas piespēles un septiņi izprovocēti pārkāpumi, bet 12 punktus guva lietuvietis Artūrs Gudaitis.

Tikmēr "Baskonia" sastāvā ar 17 punktiem un 12 bumbām zem groziem izcēlās Šengelija, kamēr 15 punktus guva Džeisons Grendžers.

Bertāns laukumā bija 16 minūtes un četras sekundes, trāpot abus izpildītos divpunktu raidījumus un vienīgo tālmetienu. Tāpat viņš savāca trīs atlēkušās bumbas un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, kas deva 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Timma nospēlēja 21 minūti un 40 sekundes, kuru laikā izcēlās ar sešiem punktiem, iemetot divus no trijiem trejačiem. Vēl latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, dueli noslēdzot ar septiņiem efektivitātes punktiem.

"Baskonia" pieteikumā atkal nebija jaunā Rinalda Mālmaņa.

Tāpat piektdien notika Spānijas grandu mačs, kurā Malagas "Unicaja" ar 80:75 (20:15, 18:12, 19:25, 23:23) pārspēja Madrides "Real". Šajā mačā viens no tiesnešiem bija Oļegs Latiševs.

Panākumus guva arī kopvērtējuma pirmajās divās vietās esošās vienības - Maskavas CSKA viesos ar 75:70 (15:20, 16:9, 20:22, 24:19) apspēlēja Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos Superfoods", bet Stambulas derbijā "Fenerbahce Doguš" ar 89:84 (24:24, 22:11, 22:22, 21:27) izbraukumā pārspēja "Anadolu Efes". Stambulas mačā "Fenerbahce Doguš" rindās ar 18 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Bredlijs Vanameikers, kamēr "Anadolu Efes" neglāba 29 Tonija Duglasa punkti.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 15 uzvarām 19 cīņas ir CSKA, kam ar 13 panākumiem seko "Fenerbahce Doguš" un latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētā līgas vicečempione Pirejas "Olympiakos".

Tikmēr pa 12 uzvarām pēc 19 kārtām ir "Real", "Panathinaikos Superfoods" un Kauņas "Žalgiris" vienībām, bet attiecīgi 11 un desmit reizes uzvarējušas Maskavas apgabala "Himki" un Telavivas "Maccabi FOX" komandas, noslēdzot pirmo astotnieku.

Tālāk ar astoņām uzvarām ir "Baskonia" un "Unicaja", pa septiņām reizēm dueļus ar uzvarām noslēgušas Rodiona Kuruca pārstāvētā Barselonas "Lassa", Belgradas "Crvena Zvezda mts" un Vācijas čempione Bambergas "Brose", kamēr pa sešiem panākumiem ir Spānijas čempionei "Valencia Basket" un "AX Armani Exchange Olimpia", bet tabulu ar piecām uzvarām noslēdz "Anadolu Efes" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!