Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas talantīgais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā.

Vasiļjevs pēc trešdien aizvadītās īsās programmas bija trešajā vietā, bet piektdien izvēles slidojumā sasniedza piekto labāko rezultātu un summā atkāpās par vienu pozīciju, paliekot bez goda pjedestāla. Tomēr tāpat šis ir 18 gadus vecā Latvijas sportista labākais rezultāts līdzšinējā karjerā.

Kā ziņots, pirms diviem gadiem Latvijai Eiropas čempionāta dāmu sacensībās ceturto vietu izcīnīja Angelīna Kučvaļska.

Izvēles slidojumu Vasiļjevs sāka ar diviem trīskāršajiem akseļiem un vienu šādu pat tulupu, tomēr četrkāršā tulupa mēģinājumā nācās piedzīvot kritienu. Vēlāk pēc vienas no kombinācijām viņš arī pieļāva nelielu kļūdu piezemēšanās fāzē, tomēr kopumā nostartēja savām spējām atbilstoši un ļoti pārliecinoši.

Tiesneši Vasiļjevam piešķīra 158,41 punktu, kas par 0,12 punktiem uzlaboja viņa līdzšinējo personīgo rekordu. Īso slidojumu Vasiļjevs aizvadīja bez acīmredzamām kļūdām un saņēma 85,11 punktus, kas par nepilniem trim punktiem ļāva uzlabot personīgo rekordu. Summā Vasiļevs tika pie 243,52 punktiem, kas viņa līdzšinējo personīgo rekordu uzlaboja par četriem ar pusi punktiem.

Sacensībās sesto gadu pēc kārtas triumfēja titulētais spānis Havjers Fernadess, kurš nopelnīja 295,55 punktus.

Otro vietu ar 274,06 punktiem negaidīti guva Vasiļjeva vienaudzis Dmitrijs Alijevs no Krievijas, bet trešo vietu izcīnīja vēl viens Krievijas sportists Mihails Koļada, kurš tika pie 258,90 punktiem un šo pozīciju kontinenta meistarsacīkstēs ieņēma otro gadu pēc kārtas.

Vasiļjeva līdzšinējais rekords īsajā programmā bija 82,44 punkti, ko viņš oktobrī izcīnīja "Grand Prix" kategorijas etapā Maskavā, bet izvēles programmā viņa līdzšinējais karjeras labākais rezultāts bija 158,29 punkti, kas šosezon tika sasniegts "Grand Prix" posmā Osakā.

Pērn Eiropas čempionātā Vasiļjevs izcīnīja septīto vietu, bet vēl gadu iepriekš viņš bija 12.pozīcijā. Savukārt iepriekšējos divos pasaules čempionātos daugavpilietis ieņēma 14.vietu, pērn ar to nopelnot ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Šosezon Vasiļjevs, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, piedalījās divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!