Foto: Reuters/Scanpix

Slovākijas hokeja izlasē startam 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlē iekļauts tikai viens Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu pārstāvis, ignorējot pašmāju Bratislavas "Slovan" hokejistus.

Komandas galvenais treneris Kreigs Remzijs un izlases ģenerālmenedžeris Miroslavs Šatans izraudzījušies 25 spēlētājus, no kuriem lielākā daļa šosezon spēlē Čehijas augstākajā līgā, bet desmit spēlētāji pārstāv Slovākijas čempionāta komandas. Tikmēr no KHL klubiem sastāvā ticis vien Jekaterinburgas "Avtomobilist" aizsargs Mihals Čajkovskis.

Savukārt izsaukumu nav saņēmis neviens KHL slovāku kluba "Slovan" spēlētājs. Kā iepriekš intervijā izteicies Slovākijas Hokeja federācijas prezidents Martins Kohūts, savulaik šī komanda izveidota, lai gatavotu spēlētājus valstsvienībai, tomēr nu šo projektu var saukt par neizdevušos.

"Uz olimpiskajām spēlēm dosies hokejisti, kuri šobrīd ir labākajā sportiskajā formā, rāda labāko sniegumu un vislabāk atbilst galvenā trenera Remzija spēles koncepcijai. Uz vietu komandā pretendēja arī "Slovan" spēlētāji. Man ļoti žēl, bet projekts, kas tika izveidots, lai gatavotu izlasei spēlētājus, šobrīd vienkārši nestrādā," norādījis Kohūts. "Federācija nav kluba īpašniece, kas ir privāta struktūra ar savu biznesa stratēģiju. Diemžēl, mēs nevaram iespaidot kluba lēmumus, kuri īsti neatbilst tam, kas būtu vajadzīgs Slovākijas hokejam."

Izlases sastāvā pieredzējušākais būs 38 gadus vecais uzbrucējs uzbrucējs Ladislavs Naģs, kurš savulaik astoņas sezonas nospēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pēc tam spēlēja KHL, bet tagad otro sezonu ir vietējā čempionāta labākā kluba "Košice" kapteinis. Zīmīgi, ka Naģs piedalīsies savās pirmajās olimpiskajās spēlēs.

Tāpat komandā ir arī pieredzējušais uzbrucējs Tomāšs Surovijs, kā arī Marcels Haščāks, kuri savulaik ir spēlējuši arī Rīgas "Dinamo" rindās.

Slovākijas hokejisti 2018.gada olimpiskajās spēlēs B apakšgrupā cīnīsies pret ASV, Slovēniju un olimpiskajiem sportistiem no Krievijas. A apakšgrupā spēkosies Kanāda, Čehija, Šveice un mājiniece Dienvidkoreja, bet C apakšgrupā cīnīsies Zviedrija, Somija, Vācija un Norvēģija.

Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs Sočos Slovākija palika pirmspēdējā 11.vietā.

Slovākijas hokeja izlases sastāvs 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs:

vārtsargi - Jāns Laco (Prāgas "Sparta", Čehija), Branislavs Konrāds ("Olomouc", Čehija), Patriks Ribārs (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija);

aizsargi - Ivans Baranka (Vītkovices "Ridera", Čehija), Mihals Čajkovskis (Jekaterinburgas "Avtomobilist", KHL), Dominiks Graņāks, Peters Čerešņāks (abi - Plzeņas "Škoda", Čehija), Mareks Djaloga, Jurajs Mikušs (abi - "Sparta"), Tomāšs Starosta (Trenčīnas "Dukla", Slovākija), Jurajs Valahs (Homutovas "Pirāti", Čehija);

uzbrucēji - Martins Bakošs (Libereces "Bili Tygri", Čehija), Milošs Bubela, Tomāšs Surovijs, Patriks Lamperts (visi - Banskas Bistricas "05 iClinic", Slovākija), Marcels Haščāks (Brno "Kometa", Čehija), Lukāšs Cingels ("Mountfield"), Tomāšs Marcinko (Tršinecas "Ocelārži", Čehija), Ladislavs Naģs, Mareks Hovorka (abi - "Košice", Slovākija), Andrejs Kudrna ("Sparta"), Peters Olveckis ("Dukla"), Mihals Krištofs, Matejs Paulovičs (abi - "Nitra", Slovākija), Matūšs Sukeļs (Liptovski Mikulāšas "MHk 32").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!