Foto: F64

Latvijas hokeja izlase februārī "Arēnā Rīga" pārbaudes spēli pret Kanādas valstsvienību aizvadīs ar vairākiem līderim, sola Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekertārs Viesturs Koziols.

"Šobrīd mēs aktīvi strādājam pie Latvija – Kanāda spēles organizēšanas. Jāatzīst, ka darbu ir ļoti daudz, jo Kanādas Hokeja federācijas prasības organizatoriskajā ziņā ir milzīgas. Esam sākuši strādāt arī pie mūsu izlases sastāva veidošanas," LHF mājaslapā internetā citēts Koziols.

"Mēs esam apzinājuši visus Eiropā spēlējošos hokejistus. Viņi visi ir piekrituši pārstāvēt izlasi, taču tā kā šī spēle nenorisināsies starptautiskajā logā, mēs šobrīd risinām pārrunas ar viņu pārstāvētajiem klubiem. Varu atklāt, ka mačā pret Kanādu mūsu valstsvienības rindās spēlēs arī Elvis Merzļikins, Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis, Ronalds Ķēniņš," sola Koziols. "Tāpat ļoti liela iespējamība, ka redzēsim Mārtiņu Karsumu un Artūru Kuldu, kuri abi izteikuši vēlmi pārstāvēt izlasi. Ar viņu klubiem šobrīd aktīvi runājam, lai 4.februārī varam doties laukumā labākajā sastāvā. Būs arī mums pieejami visi labākie Rīgas "Dinamo" hokejisti."

Koziols ir pārliecināts, ka 4.februārī Kanādas izlases sastāvs būs pat spēcīgāks nekā tas, kurš cīnījās par Špenglera kausu. "Par Kanādas izlases spēku mēs pagājušā gada nogalē varējām pārliecināties jau Špenglera kausa izcīņā, kur tā pārliecinoši dominēja un triumfēja visā turnīrā. Pie kam viņiem nevarēja palīdzēt vairāki vadošie spēlētāji no KHL."

LHF ģenerālsekretārs norādīja, ka Kanādas izlasei šis mačs pret Latviju būs pēdējais pirms olimpiskajām spēlēm. "Mūsu izlases spēlētājiem tā būs lieliska motivācija aizvadīt lielisku cīņu un parādīt savu varēšanu. Tāpat Latvijas galvenais treneris Bobs Hārtlijs ir kanādietis. Pieņemu, ka Bobam zināmā mērā šī spēle varētu būt principiāla. Latvijā un Kanādā hokejs jau izsenis ir sporta veids numur viens, tādēļ februāra sākumā mūs Rīgā sagaida lieli hokeja svētki."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!