Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Kēnigszē trasē nespēja nodrošināt sev devīto Pasaules kausa čempiona titulu, jo Starptautiskā bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) pirms otrā brauciena paziņoja par diskvalifikācijas piešķiršanu latvietim

Dukuram diskvalifikācija piespriesta par kamanu slieču neatbilstību iepriekšējā posmā Sanktmoricā. Lēmuma pieņemšana novilcināta līdz pēdējam brīdim, un par to paziņoja tikai pirms otrā brauciena Kēnigszā trasē.

Pasaules kausa pēdējā posmā Kēnigszē Martins Dukurs izcīnīja otro vietu, bet Tomass Dukurs ierindojās trešajā pozīcijā. Par uzvarētāju kļuva vācietis Aksels Jungs.

Dukuram bija iespēja kļūt par deviņkārtējo čempionu, jo sezonas līderis Sunbins Juns nolēma nepiedalīties Kēnigszē posmā, tā vietā izvēloties doties uz Phjončhanu, lai gatavotos olimpiskajām spēlēm. Dukuram vajadzēja šajā posmā iekļūt starp 13 labākajiem, lai izcīnītu savu devīto Pasaules kausa titulu. Tā kā viņam tika atņemti Sanktmoricā izcīnītie punkti, iegūt čempionu titulu vairs nebija iespējams.

Martins Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā nebija pārspēts kopš 2010. gada.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!