Latvijas parabobslejists Alvils Brants ceturtdien Austrijas trasē Īglsā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa piektajās sacensībās.

Par ceturtdienas sacensību uzvarētāju kļuva Lielbritānijas sportists Korijs Maps, kurš pēc pirmā brauciena bija otrais aiz Branta, tomēr otrajā uzrādīja labāku rezultātu un summā apsteidza latvieti par 0,08 sekundēm.

Brants pēc pirmā brauciena bija piektais, tomēr otrajā spēja uzrādīt tikai piekto labāko laiku.

Vēl no Latvijas sportistiem astoto vietu ieguva Anna Krūmiņa, kamēr desmitais bija Lauris Zutis, bet uzreiz aiz viņa - Artūrs Klots. Zutis un Klots ceturtdien aizvadīja savas pirmās Pasaules kausa sacensības šajā sezonā.

Kopumā sacensībās piedalījās 20 parabobslejisti.

Piektdien turpat Īglsā notiks Eiropas čempionāts.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc piecām sacensībām līderis ar 522 punktiem ir Maps, bet labākais no Latvijas ar 486 punktiem ir Brants, kurš ieņem ceturto vietu. Piektā ar 466 punktiem ir Krūmiņa. Tikmēr Zutis un Klots ar dalību vienā posmā ir otrā desmitnieka beigās.

Kā vēstīts, novembrī posmā Kalgari triumfēja Krūmiņa, kura līdz ar to kļuva par pirmo sievieti, kurai izdevies uzvarēt Pasaules kausa sacensībās.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Brants izcīnīja otro vietu, kamēr Klots bija astotais, bet Zutis ieņēma devīto vietu. Savukārt pēc tam Klots izcīnīja pasaules čempiona titulu.

Sportisti startē ar monobobsleja kamanām. Braucēja svars kopā ar kamanām nedrīkst pārsniegt 280 kilogramus. Parabobslejā piedalās dalībnieki ar muguras smadzeņu bojājumiem un kāju amputācijām.

Vēl 2016.gadā Starptautiskā Paraolimpiskā komiteja (IPC) provizoriski apstiprināja parabobsleja iekļaušanu 2022.gada paraolimpisko spēļu programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!