Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta desmit punktus, bet viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" ULEB Eirolīgas mačā izbraukumā ar 54:82 (14:28, 11:21, 13:16, 16:17) negaidīti pārliecinoši kapitulēja Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā iemeta visus trīs divpunktniekus un visus četrus "sodiņus", kamēr abi trejači lidoja grozam secen.

Tāpat Latvijas basketbolista kontā divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda, viena piezīme un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi. Tas ļāva tikt pie 15 efektivitātes punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā.

Jau ar pirmajām minūtēm "Himki" basketbolisti ieguva iniciatīvu un neatdeva to līdz pat spēles beigām. Jau sestajā minūtē mājinieku pārsvars pārsniedza desmit punktus (16:5), turklāt Krievijas komanda turpinājumā savu vadību tikai palielināja. "Olympiakos" pilnībā nesekmējās ar punktu gūšanu, bet pirmo puslaiku Grieķijas vienība noslēdza ar 24 punktu deficītu - 25:49.

"Olympiakos" basketbolisti tā arī nespēja lauzt spēles gaitu, turklāt ceturtās ceturtdaļas sākumā "Himki" vadība pārsniedza pat 30 punktus.

Pirejas vienība šajā mačā iemeta tikai piecus no 19 tālmetieniem (26,3%), kā arī trāpīja vien desmit no 28 divpunktniekiem (35,7%).

"Himki" ceturtdien 19 punktus iemeta iepriekšējās kārtas vērtīgākais basketbolists Aleksejs Šveds, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles.

"Himki" komandai par vājajiem rezultātiem šomēnes nogriezta 50% algas. Pēdējos četros ULEB Eirolīgas mačos Krievijas komanda gan izcīnījusi trīs uzvaras.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 14 uzvarām 18 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 13 panākumiem 19 mačos seko Pirejas "Olympiakos", bet vēl par uzvaru mazāk ir 18 spēles aizvadījušajām Madrides "Real", Stambulas "Fenerbahce Doguš" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Labāko pieciniekam ar 11 uzvarām seko Kauņas "Žalgiris", tikmēr tikpat uzvaru 19 cīņās izcīnījusi Maskavas apgabala "Himki", bet deviņi panākumi 18 spēlēs ir Telavivas "Maccabi FOX" komandai.

Aiz labāko astotnieka ar astoņām uzvarām ir Jāņa Timmas pārstāvētajai Vitorijas "Baskonia", bet septiņi panākumi ir Malagas "Unicaja", Belgradas "Crvena Zvezda mts" un Bambergas "Brose" kontā.

Pa sešiem panākumiem izcīnījušas Rodiona Kuruca pārstāvētā Barselonas "Lassa" un "Valencia Basket", bet piecas uzvaras ir Daira Bertāna pārstāvētās Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Stambulas "Anadolu Efes" rēķinā.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!