Foto: F64
Latvijas kluba "Rīga" hokejisti ceturtdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 2:5 (0:2, 2:2, 0:1) zaudēja Sanktpēterburgas "SKA-Serebrjanije Ļvi" vienībai.

"Rīga" cieta jau desmito zaudējumu pēdējos 12 mačos un ceturto pēc kārtas. Latvijas vienības rindās abus vārtus iemeta Artūrs Homjakovs.

Pirmajā trešdaļā "Rīga" nonāca iedzinējos ar 0:2, tomēr otrajā periodā rīdzinieki panāca neizšķirtu, kad divus vārtus vienas minūtes laikā iemeta Homjakovs. Šāds rezultāts gan diez ko ilgi nesaglabājās, jo otrās trešdaļas turpinājumā "SKA-Serebrjanije Ļvi" iemeta divas ripas, bet noslēdzošajās 20 minūtēs izcēlās vēl vienu reizi, beigās tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

Tiesa, mača noslēgumā bija vairāki asumi, turklāt abpusēju 5+20 minūšu noraidījumu par kautiņu saņēma "Rīgas" hokejists Aleksejs Popovs un pretinieku spēlētājs Deniss Kujanovs.

Abas komandas savā starpā tikās trešdien, rīdziniekiem piedzīvojot zaudējumu ar 1:3.

Nākamnedēļ rīdzinieki iesāks četru spēļu mājas sēriju, kuras ietvaros tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Čajka" un Mitišču "Atlanti" komandām.

"Rīga" ar 34 punktiem 44 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 16.vietu 17 komandu vidū, bet "SKA-Serebrjanije Ļvi" ar 61 punktu ir devītajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!