Foto: LETA
Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika Pasaules kausa izcīņas posmā Itālijas pilsētā Antholcā 7,5 kilometru sprinta sacensībās izcīnīja 16. vietu, turpinot cīņu par olimpisko ceļazīmi.

Bendika pirmajā šaušanā kļūdas nepieļāva un trasē atgriezās ar 22. ātrāko laiku, tābrīža līderei zaudējot 22 sekundes. Savukārt otrajā "ugunslīnijā" viņa pieļāva vienu kļūdu, taču pakāpās uz 20. pozīciju, Līdere tajā brīdī bija par 56,3 sekundēm ātrāka nekā latviete. Finišā Bendika sasniedza 16. vietu, uzvarētājai Tirilai Ekhofai zaudējot minūti un 11,7 sekundes.

Ekhofa 7,5 kilometru distanci veica 21 minūtē un 5,3 sekundēs, šaujot ar simtprocentīgu precizitāti. Viņa par 12 sekundēm apsteidza Lauru Dālmeieru no Vācijas, bet trešajā vietā ierindojās čehietie Veronika Vitkova, kura finišā ieslēpoja 20,6 sekundes vēlāk par uzvarētāju.

Bendika šajā posmā turpina cīņu par vietu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Antholcā notiek pēdējais olimpiskās kvalifikācijas posms. Latvijas komanda ir ieguvusi divas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm vīriešu konkurencē, bet Bendika sieviešu konkurencē cīnās par vienu no atlikušajām sešām ceļazīmēm.

Piektdien sprinta sacensības aizvadīs vīrieši, bet sestdien sagaidāmas iedzīšanas sacensības, bet svētdien – masu starts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!