Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien, 18. janvārī, Melburnā piedzīvoja zaudējumu sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijas atklātajā čempionātā, otrās kārtas spēlē ar 1-6, 6-7 (4:7) piekāpjoties krievu zvaigznei Marijai Šarapovai.

Pirmajā setā Sevastova neko nespēja likt pretī Šarapovas agresīvai spēlei, piekāpjoties 25 minūšu laikā ar 1-6.

Otrā seta sākumā Sevasova zaudēja savu serves geimu, bet uzreiz atguva līdzsvaru, laužot pretinieces serves geimu. Spēlējot pacietīgi un sagaidot pretinieces kļūdas, Sevastova līdzīgi cīnījās ar pazīstamo krievieti, bet tad zaudēja savu servi devitajā geimā. Līdzīgi kā seta sākumā, Sevastova ātri atspēlējās, neļaujot Šarapovai savā serves geimā tikt pie mačbumbas. Izšķiroša otrajā setā un mačā bija "tie break" izspēle, kuras sākumā Sevastova paņēma pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 2:1. Tomēr tad piecas izspēles pēc kārtas uzvarēja Šarapova, tiekot pie četrkāršās mačbumbas. Divas mačbumbas Sevastova atspēlēja, bet trešo izmantoja pretiniece, svinot panākumu visā cīņā.

Pērn Sevastova Melburnā tika līdz trešajai kārtai, līdz ar to viņa zaudēs ieskaites punktus, tomēr tas daudz neietekmēs viņas pozīciju WTA pasaules rangā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!