Foto: AFP/Scanpix

Vairāk nekā divus gadus pēc savas pēdējās spēles profesionālā līmenī, 37 gadu vecumā futbolista karjeru nolēmis beigt slavenais brazīlietis Ronaldinju.

Par šo formālo notikumu otrdien vēstīja plašsaziņas līdzekļi Brazīlijā. 2004. un 2005.gadā par FIFA labāko pasaules futbolistu atzītais Ronaldinju pārstāvējis tādus klubus kā Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un "Barcelona", kā arī bija Brazīlijas izlases līderis 2002.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kur tā uzvarēja. Pēdējo reizi viņš laukumā devās 2015.gadā, kad īslaicīgi pārstāvēja Riodežaneiro "Fluminense" komandu.

Futbolista brālis un aģents Robertu Asiss sacīja, ka Ronaldinju vairs profesionāli nespēlēs, tomēr dosies atvadu tūrē.

"Pēc Pasaules kausa gatavojamies sarīkot ko patiešām lielu un skaistu," brālis pauda, ka atvadu tūre varētu notikt augustā. "Ar pasākumiem Brazīlijā, Eiropā un Āzijā un, protams, skatāmies uz spēli ar Brazīlijas komandu."

Ronaldinju savu karjeru sāka dzimtās pilsētas Portualegri klubā "Gremio" pirms pāriešanas uz Francijas gigantu PSG. No 2003.līdz 2008.gadam viņš piecus gadus pavadīja "Barcelona" uzvarot 2006.gadā Čempionu līgā un 2005.gadā iegūstot "Ballon D'Or" jeb Zelta bumbu.

No 2008. līdz 2011.gadam viņš pārstāvēja "AC Milan" vienību Itālijā, bet tad atgriezās Brazīlijā, lai spēlētu Riodežaneiro "Flamengo" un Beluorizonti "Atletico Mineiro" vienībās.

Vēl vienu sezonu Ronaldinju pavadīja Meksikā kopā ar "Queretaro", bet pēc atgriešanās Brazīlijā piedalījās septiņās "Fluminense" spēlēs.

Brazīlijas izlasē Ronaldinju debitēja 1999.gadā spēlē pret Latvijas izlasi un kopā valstsvienībā aizvadīja 97 spēles, kurās guva 33 vārtus.

2017.gada pavasarī izskanēja informācija, ka ambiciozais Latvijas virslīgas klubs "Riga" kaut uz dažiem mēnešiem varētu piesaistīt Ronaldinju, taču tās arī palika runas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!