Foto: http://hokej.zlin.cz/

Rezultatīvu sezonu aizvadošais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts otrdien guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani", kurā spēlē arī aizsargs Ralfs Freibergs, piedzīvoja neveiksmi Čehijas augstākās hokeja līgas mačā.

Zlīnas vienība savās mājās ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) zaudēja Brno "Kometa" komandai, pārtraucot divu uzvaru sēriju.

Bukarts spēles ceturtajā minūtē asistēja Antonīnam Honejsekam, kurš atklāja rezultātu, bet 28.minūtē latvietis skaitliskajā mazākumā Zlīnas komandu izvirzīja vadībā ar 2:1. Tomēr turpinājumā labāki bija Brno hokejisti, kuru rindās Jans Hruška guva divus vārtus, bet Martins Erats izcēlās ar vienu precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm.

Zīmīgi, ka 36 gadus vecais Erats otrdien tika iekļauts Čehijas izlases sastāvā startam šī gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur viņš būs savas valstsvienības kapteinis. Erats Dienvidkorejā piedalīsies savās piektajās olimpiskajās spēlēs.

Bukarts šajā mačā nospēlēja 23 minūtes un 51 sekundi, kas bija otrs ilgākais laiks komandā. Viņš astoņas reizes meta pa vārtiem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Tikmēr aizsargs Freibergs spēlēja 23 minūtes un 49 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem un nopelnot negatīvu lietderību -1.

Bukarts šosezon Čehijas čempionātā 38 spēlēs guvis 17 vārtus un veicis 18 rezultatīvas piespēles, būdams līgas piektais rezultatīvākais hokejists un ceturtais labākais snaiperis, kamēr Freibergs 40 mačos atzīmējies ar trim vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt citā spēlē Hradeckrālovas "Mountfield" komanda, kurā spēlē Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, otrdien viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Prāgas "Sparta" komandai.

Latvieši šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās, bet Prāgas komandai uzvaru nodrošināja Mareks Daloga, kurš bija precīzs papildlaika 27.sekundē.

Džeriņš spēlēja 18 minūtes un 26 sekundes, reizi metot pa vārtiem, nopelnot divas soda minūtes un negatīvu lietderības rādītāju -1, kamēr Cibuļskis nospēlēja 19 minūtes un 15 sekundes, izdarot divus metienus, bloķējot vienu pretinieku raidījumu un arī nopelnot negatīvu lietderību -1.

Džeriņš šosezon Čehijas čempionātā 31 spēlē ir guvis trīs vārtus un atdevis 13 rezultatīvas piespēles, bet Cibuļskis 40 mačos ticis pie septiņiem vārtiem un astoņas reizes asistējis partneriem.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 85 punktiem 41 spēlē atrodas Plzeņas "Škoda" komanda, kurai ar 75 punktiem seko "Mountfield". Savukārt "Aukro Berani" ar 57 punktiem ieņem septīto vietu 14 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!