Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" ULEB Eirolīgas spēlē mājās ar rezultātu 94:64 (24:16, 29:24, 17:11, 24:13) sagrāva Telavivas "Maccabi FOX" vienību no Izraēlas.

Strēlnieks spēlēja 15 minūtes un 52 sekundes, trāpot trīs no pieciem "sodiņiem", bet aizmetot garām vienīgo divpunktnieku.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu piezīmi un izprovocēja divus pārkāpumus, kas viņam deva piecus efektivitātes rādītāja punktus.

Uzvarētājiem ar 13 punktiem izcēlās Vasilis Spanulis, bet 12 punktus pievienoja Džamels Maklīns, kamēr "Maccabi FOX" rindās 13 punktus sameta Pjērs Džeksons.

Tikmēr citā spēlē sāpīgu zaudējumu piedzīvoja šosezon ULEB Eirolīgā labi spēlējošā Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris", kas viesos ar 86:93 (23:21, 21:16, 17:27, 25:29) zaudēja Vācijas čempionei Bambergas "Brose".

"Žalgiris" pēc puslaika bija vadībā ar 44:37, taču aizvadīja neveiksmīgu trešo ceturtdaļu, pēc kuras vairs nespēja atgūties.

"Brose" komandā Ogustins Rubits guva 22 punktus, bet Kauņas klubā ar 23 punktiem izcēlās Ārons Vaits.

Vēl vienā mačā Krievijas vienība Maskavas apgabala "Himki" viesos ar 79:70 (14:21, 17:16, 21:17, 27:16) uzvarēja Belgradas "Crvena Zvezda mts" no Serbijas.

"Himki" komandā, kurai janvārī pēc zaudējuma VTB Vienotās līgas spēlē pret Tallinas "Kalev" tika nogriezta puse no mēneša algas, ar 29 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds, kamēr zaudētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Teilors Ročestijs.

Visbeidzot, divu Spānijas klubu duelī "Valencia Basket" mājās ar rezultātu 81:76 (22:14, 21:22, 19:23, 19:17) uzvarēja Barselonas "Lassa" vienību, kuras sistēmā atrodas Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, kurš gan kārtējo reizi šim mačam nebija pieteikts.

Uzvarētājiem Melnkalnes izlases spēlētājs Bojans Dubļevičs guva 19 punktus, bet "Lassa" komandā ar 15 punktiem izcēlās Pjērs Oriola.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 13 uzvarām 17 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 13 panākumiem 18 mačos seko Pirejas "Olympiakos", bet vēl par uzvaru mazāk ir Atēnu "Panathinaikos Superfoods" no Grieķijas.

Aiz labāko trijnieka ar 11 panākumiem seko Stambulas "Fenerbahce Doguš", Madrides "Real" un Kauņas "Žalgiris", lietuviešiem aizvadot par spēli vairāk. Tikmēr desmit uzvaras izcīnījusi Maskavas apgabala "Himki", bet deviņi panākumi ir Telavivas "Maccabi FOX" komandai.

Aiz labāko astotnieka ar astoņām uzvarām ir Vitorijas "Baskonia", kurā spēlē Jānis Timma un Rinalds Mālmanis, bet septiņi panākumi ir Malagas "Unicaja", Belgradas "Crvena Zvezda mts" un Bambergas "Brose" kontā.

Pa sešiem panākumiem izcīnījušas Barselonas "Lassa" un "Valencia Basket", piecas uzvaras ir Stambulas "Anadolu Efes" rēķinā, kamēr tabulu ar četriem panākumiem noslēdz Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!