Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā sieviešu tenisiste Jeļena Ostapenko Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 3-6, 6-4 pārspēja ķīnieti Jinjinu Duaņu.

Ostapenko un Duaņas spēle ilga stundu un 45 minūtes. Mačs iesākās ar Ostapenko zaudētu serves geimu, bet viņa uzreiz spēja rezultātu izlīdzināt. Abas tenisistes vēlreiz apmainījās ar breikiem, bet astotajā geimā Latvijas tenisiste izvirzījās vadībā un pēc tam ar servēšanu noslēdza pirmo setu.

Otrajā setā Latvijas un Ķīnas tenisistēm bija problēmas ar savas serves nosargāšanu, taču izskaņā Duaņa spēlēja veiksmīgāk un panāca trešo setu. Izšķirošajā setā Ostapenko izvirzījās vadībā ar 4-1, bet viņas spēle pēc tam pajuka un ķīniete izlīdzināja rezultātu. Ostapenko uzvaru nodrošināja trešā seta desmitajā geimā, realizējot otro no trim breikbumbām.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle. WTA rangā Ostapenko ierindojas septītajā vietā, bet Duaņa ieņem 100. pozīciju.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-1, 6-4 uzvarēja pieredzējušo itālieti Frančesku Skjavoni, bet Duaņa ar 6-0, 6-1 sagrāva Marianu Dukē-Marinjo no Kolumbijas.

Ostapenko turnīra trešajā kārtā spēkosies ar Igaunijas tenisisti Aneti Kontaveitu, kura WTA rangā ir 33. vietā un turnīrā izlikta ar 32. numuru. Viņa otrajā kārtā ar 6-3, 3-6, 6-3 uzvarēja vācieti Monu Bartelu , kura rangā ir 53. vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!