Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas (ČL) mačā viesos ar rezultātu 68:84 (18:19, 15:19, 18:34, 17:12) kapitulēja Vācijas komandai Ludvigsburgas "MHP Riesen", kas B apakšgrupā ieņem otro vietu.

"Ventspils" aizvadīja pagalam nevieksmīgu trešo ceturtdaļu, kurā ļāva pretiniekiem iegūt 21 punkta pārsvaru, pēdējās desmit minūtēs vairs neapdraudot mājinieku uzvaru.

Latvijas komandā šajā mačā ar 17 punktiem izcēlās Ingus Jakovičs, kamēr Ronalds Zaķis pievienoja 12, bet Emanuēls Ubilla un Bleiks Hamiltons pa desmit punktiem, pēdējam izcīnot arī astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt Vācijas komandā 20 punktus sameta Dveins Evanss, bet ar 13 punktiem izcēlās Džastins Sīrss.

Spēles sākums bija ļoti līdzīgs, nevienai no komandām nespējot gūt lielāku pārsvaru par trim punktiem. Tiesa, spēles astotajā minūtē mājinieki izvirzījās vadībā ar 14:9, taču Aigars Šķēle un Jakovičs ātri atjaunoja neizšķirtu, tomēr pirmo ceturtdaļu ar viena punkta pārsvaru (19:18) noslēdza "MHP Riesen" vienība.

Savukārt spēles otrajā nogrieznī mājiniekiem izdevās izrāviens 15:2, kas ļāva panākt jau 34:20 savā labā, taču pēc tam desmit punktus pēc kārtas guva ventspilnieki, divas reizes no tālmetienu līnijas izceļoties Ubillam, tomēr pēc pirmā puslaika viesi bija iedzinējos ar pieciem punktiem.

Spēles liktenis izšķīrās trešajā ceturtdaļā, kurā "Ventspils" komanda vāji darbojās aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem pakāpeniski palielināt pārsvaru. Jau pirmajās četrās minūtēs "MHP Riesen" veica izrāvienu 12:2, pēc tam vēl vairāk palielinot savu vadību.

Tikmēr spēles beigu daļā "Ventspils" nedaudz samazināja atstarpi rezultātā, taču apdraudēt Ludvigsburgas uzvaru nespēja.

Jāpiemin, ja pirmajā puslaikā potītes traumu guva "Ventspils" nesenais papildinājums Roberts Freimanis, kurš pēc tam laukumā neatgriezās.

Neskatoties uz zaudējumu ventspilnieki turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Kurzemes klubs šosezon FIBA Čempionu līgā 11 spēlēs svinējis piecas uzvaras, kas trīs mačus pirms apakšgrupu turnīra beigām B grupā ļauj ieņemt ceturto vietu. Tiesa, tāda pati bilance ir Šalonas pie Sonas "Elan" vienībai, taču abos savstarpējos mačos pārāki bija ventspilnieki.

Tieši iepriekšējā duelī "Ventspils" tikās ar "Elan" vienību, Francijas čempioni viesos uzvarot ar rezultātu 75:69. Savukārt Ludvigsburgas basketbolisti viesos ar rezultātu 87:71 pārspēja Lietuvas komandu Klaipēdas "Neptūnas".

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Ventspilī Latvijas klubs cieta zaudējumu ar rezultātu 61:73.

Tikmēr citā šīs grupas spēlē Grieķijas vienība Saloniku PAOK mājās ar 90:81 (24:22, 24:20, 15:20, 27:19) uzvarēja "Elan" komandu, saasinot cīņu par ceturto vietu grupā un tikānu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr vēl vienā cīņā grupas līdere un pagājušās sezonas turnīra čempione Tenerifes "Iberostar" no Spānijas, viesos ar 106:59 (21:9, 29:16, 27:20, 29:14) sagrāva Itālijas klubu Kapo d'Orlando "SikeliArchivi".

Kopvērtējumā pēc otrdienas spēlēm pa deviņām uzvarām ir "Iberostar" un "MHP Riesen" komandām. Zīmīgi, ka Spānijas klubs abas reizes zaudēja tieši ventspilniekiem, bet Vācijas vienība abas neveiksmes piedzīvoja pret Tenerifes vienību.

Savukārt trešo vietu ar sešiem panākumiem desmit mačos ieņem Lietuvas komanda Klaipēdas "Neptūnas", bet pa piecām uzvarām ir "Ventspils", "Elan" Saloniku PAOK komandām, bet pa divām uzvarām guvušas Rolanda Freimaņa pārstāvētā Turcijas komanda "Gaziantep", kā arī Kapo d'Orlando "SikeliArchivi", kur sezonu iesāka latvietis Artūrs Strautiņš.

"Gaziantep" trešdien savā laukumā tiksies ar "Neptūnas" basketbolistiem.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" rindas pagājušajā nedēļā papildināja Roberts Freimanis. Tikmēr portāls "Sportando.com" ziņo, ka ventspilniekiem pievienosies arī amerikāņu aizsargs Dominess Bērnets, kurš pusotru sezonu nospēlējis Čehijas komandā "Pardubice".

Ar 14 uzvarām 14 spēlēs Ventspils basketbolisti ir "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) līderi. Savukārt "MHP Riesen" ar 12 uzvarām 16 cīņās ir trešā Vācijas čempionātā, atpaliekot tikai no Minhenes "Bayern" un Berlīnes "Alba" komandām, kas šosezon spēlē ULEB Eirokausā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!