Latvijas klubs "Betsafe"/"Liepāja" otrdien viesos ar rezultātu 78:99 (8:11, 26:29, 23:34, 21:25) zaudēja Igaunijas klubam Raplas "AVIAS Utilitas", šķiroties no izredzēm iekļūt Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas turnīrā.

Latvijas kluba labā 23 punktus guva Kails Bendžamins, kurš izcīnīja arī 18 atlēkušās bumbas, kamēr Roberts Krastiņš pievienoja 13, bet Toms Leimanis 11 punktus.

Savukārt Raplas komandā 30 punktus sameta Nolans Krīslers, bet Gerts Dorbeks izcēlās ar 15 punktiem.

Spēles otrajā ceturtdaļā "Betsafe"/"Liepāja" uz brīdi bija minimālā vadībā (28:27), taču pēc puslaika zaudēja ar 34:40, trešajā ceturtdaļā ļaujot pretiniekiem vēl vairāk atrauties, beigās pretinieku pārsvaru neapdraudot.

Liepājniekiem šī bija pēdējā iespēja pacīnīties par vietu apakšgrupas pirmajā četriniekā, kas piedalīsies izslēgšanas turnīrā. Tā kā liepājniekiem ir negatīva bilance savstarpējās spēlēs ar "Port of Parnu" komandu, kas vienā no diviem mačiem uzvarēta, bet divu spēļu summā liepājniekiem ir mīnus 17 punkti, tad viņi pat teorētiski vairs nevar tikt labāko četru komandu skaitā.

Liepājas un Raplas vienību pirmā apļa spēlē kurzemnieki zaudēja ar rezultātu 46:67.

Apakšgrupu turnīru Liepājas komanda noslēgs savā laukumā ar maču pret Minskas "Cmoki" komandu.

Liepājnieki, ņemot vērā mačus arī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), cietuši sešus zaudējumus pēc kārtas. Savukārt BBL ciestas četras neveiksmes pēc kārtas, tajā skaitā arī iepriekšējā mačā 50:66 pret "Jūrmalu".

Tāpat arī Raplas komanda iepriekšējā mačā BBL zaudēja "Jūrmalai", pretinieku pārspēku atzīstot ar rezultātu 89:91. Tiesa, Igaunijas čempionātā izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas.

BBL ietvaros Liepājas un Raplas vienības spēkojušās sešas reizes, no kurām trijās uzvarējis Latvijas klubs.

Raplas vienībā sezonu iesāka latviešu basketbolists Māris Ziediņš, kurš tagad papildinājis "Valka"/"Valga" komandas rindas.

Kā vēstīts, Lietuvas komanda Prienu-Birštonas "Vytautas", kas ir iepriekšējās sezonas čempione, pēc amerikāņu brāļu Bolu pievienošanās atteicās no dalības Baltijas līgā un tās rezultāti ir anulēti.

A apakšgrupas pārrēķinātajā kopvērtējumā līdere ar septiņiem panākumiem septiņos mačos ir "Jūrmala", kam ar sešiem panākumiem septiņās cīņās seko "Šiauliai". Četras uzvaras astoņās spēlēs ir Raplas "AVIS Utilitas", bet trīs panākumus septiņos mačos izcīnījusi "Port of Parnu" komanda. Divi panākumi deviņās cīņās ir "Betsafe"/"Liepāja" spēlētājiem, savukārt tabulu ar sešām neveiksmēm sešos dueļos noslēdz Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu.

Turnīra B apakšgrupā vadībā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Artūra Ausēja pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigždes", sešas uzvaras astoņos mačos izcīnījusi "Ogre", bet tikpat panākumi deviņos mačos ir "Tartu Universitātes" komandai. Ar pieciem panākumiem seko "Kalev"/TLU, kas aizvadījusi deviņas cīņas, tikmēr trīs uzvaras ir TTU kontā, "Valmiera"/ORDO rēķinā ir divi panākumi, bet Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas guvusi vienu uzvaru astoņas cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!