Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola līgas (NBA) Latvijas basketbola zvaigznei Kristapam Porziņģim jābūt pacietīgam, lai kļūtu par īstu Ņujorkas "Knicks" komandas līderi, uzskata ASV prestižā sporta medija ESPN basketbola apskatnieks Aiens Beglijs.

Otrdien ESPN portālā publicētā plašā aprakstā par Porziņģi norādīts, ka viņš šobrīd vēl nav gatavs tādam sniegumam, kādu svētdien nodemonstrēja Ņūorleānas "Pelicans" basketbolists Entonijs Deiviss, kurš guva 48 punktus, izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, pārtvēra četras bumbas un bloķēja trīs metienus, palīdzot "pelikāniem" viesos uzvarēt "Knicks" komandu pagarinājumā ar 123:118.

Deiviss šādu statistiku piecu gadu laikā savāca otro reizi karjerā, savukārt pirms viņa vēl to vismaz divos mačos spējis tikai Hakīms Olažuvons.

Beglijs uzsver, ka Porziņģim bija lielisks sezonas sākums, jo pirmajās trijās nedēļas viņš guva vidēji 30 punktus, uzbrūkot ar 51% precizitāti, bet pēdējo divu mēnešu laikā latvietis vidēji mačā guvis aptuveni 20 punktus, no spēles trāpot 39% metienu.

Deiviss norāda, ka viņš tikai pēc trešās NBA pavadītās sezonas ir spējis izprast, ko nozīmē būt komandas līderim, attiecīgu sniegumu demonstrējot arī laukumā.

"Tikai tad, kad manā trešajā sezonā līgā mūs izslēgšanas spēlēs pieveica Goldensteitas "Warriors", mainīju savu domāšanu. Nav viegli būt spēlētājam, kuram pretinieki velta lielāko uzmanību, cenšoties izslēgt no spēles. Tā ir liela atšķirība, jo ir jāatrod citi veidi, kā būt efektīvam," norāda Deiviss.

Tikmēr Porziņģis joprojām uzsver, ka šajā sezonā katrā spēlē viņš apgūst ko jaunu.

"Šis man ir mācīšanās gads. Mācos ļoti daudz. Domāju, ka sāku saprast, ka man nevajag par katru cenu izdarīt visu. Man jāļauj, lai spēle iet savu gaitu, un tad skatīties, kas notiek. Es joprojām varu savākt savus statistikas rādītājus, taču par to nav jādomā. Man ir jābūt psiholoģiski stabilākam, jo tas man palīdz izprast spēli. Spēles laikā nedomāju, ka man jāsamet pēc iespējas vairāk punktu, jo kad būs iespēja mest pa grozu, es to darīšu. Tieši šādi metieni, būs ar augstāku precizitāti, nevis tad, ja būšu ko sasteidzis," prātoja Porziņģis.

"Mana spēle ir balstīta uz ātrumu, kā arī ar metienu no perimetra. Ja to darīsim tāpat kā pirmdien pret "Nets" komandu, mums klāsies labi," piebilda latvietis.

To, ka Porziņģis joprojām tikai pielāgojas pasaules labākās basketbola līgas spēlei, uzsver arī "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.

"Pēc pieciem, vai sešiem gadiem viņam (Porziņģim) nebūs tādu problēmu kā tagad pret tik ciešu aizsardzību, kādu pret viņu izmanto pretinieki. Šobrīd viņš mācās, jo katrā spēlē saskaras ar kaut ko jaunu," sacīja treneris.

Šosezon Porziņģis 38 spēlēs vidēji guvis 23,7 punktus un izcīnījis 6,9 atlēkušās bumbas.

"Knicks" ar 20 uzvarām 44 cīņās ieņem desmito vietu Austrumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs trešdien Memfisā, kur pret vietējo "Grizzlies" aizvadīs aizvadīs otro dueli septiņu izbraukuma cīņu sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!