Foto: LETA
Ilggadējais Latvijas futbola vienības "Jelgava" kapteinis Gints Freimanis savu karjeru turpinās Lietuvas komandā Klaipēdas "Atlantas", tikmēr Aleksandrs Koliņko atstājis Baltkrievijas komandas Soļigorskas "Šahtar" treneru kolektīvu.

Pašlaik 32 gadus vecais Freimanis profesionāļa karjeru iesāka 2004.gadā tieši "Jelgavā", kad tā vēl spēlēja Latvijas čempionāta pirmajā līgā, turpinājumā izmēģinot spēkus arī "Ventspils", Rēzeknes "Dižvanagi", "Jūrmala", "Rīga" komandās dzimtenē un Sentpatrikas "Athletic" vienībā no Īrijas.

2010.gada Freimanis vēlreiz atgriezās "Jelgavas" komandā un līdz pagājušās sezonas beigām tajā nespēlēja vienīgi 2012.gadā un daļu 2013.gada sezonas, kad pārstāvēja Vācijas piektās līgas klubu Greifsvaldes "Pommern".

Freimanis ar "Jelgavas" komandu četras reizes ieguvis Latvijas kausu un piedalījies arī Eirokausos, tomēr pagājušajā sezonā Zemgales vienība "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas turnīrā palika vien sestajā pozīcijā.

2014.gadā Baltijas kausa izcīņā Freimanis debitēja Latvijas izlasē, kur līdz šim aizvadījis desmit mačus un guvis vienus vārtus.

"Atlantas" komanda 2016.gadā guva piekto vietu Lietuvas čempionātā un nekvalificējās Eirokausiem. Vienības labākais sasniegums neatkarīgās Lietuvas laikā ir valsts čempionāta sudraba godalgas, kas gūtas trīs reizes, kā arī divi valsts kausi.

Pagājušajā nedēļā "Atlantas" pavēstīja, ka sastāvam piesaistīts arī Latvijas vārtsargs Pāvels Doroševs, kurš spēlēšanu apvienos ar vārtsargu trenera pienākumiem.

Pašlaik 37 gadus vecais Doroševs pagājušo sezonu sāka Latvijas komandā "Liepāja"/"Mogo", bet sezonas vidū pārgāja uz Polijas pēc spēka otro līgu.

Tikmēr kādreizējais Latvijas futbola izlases vārtsargs Aleksandrs Koliņko atstājis "Šahtar" komandu, kurā pildīja vecākā trenera pienākumus jeb bija galvenā trenera Mareka Zuba palīgs.

Kā vēsta Baltkrievijas izdevums "Pressball", Koliņko vietā strādās krievu speciālists Sergejs Podpalijs.

Kā zināms, Zubs pagājušo sezonu sāka Latvijas čempiones Jūrmalas "Spartaka" galvenā trenera amatā, tomēr vasarā devās uz Soļigorsku, kur bija atlaists Oļegs Kubarevs, kurš arī pirms tam trenēja tieši jūrmalniekus. Kopā ar Zubu uz Soļigorsku devās arī Koliņko.

Zīmīgi, ka arī Podpalijs savulaik strādājis Latvijā, 2011.gadā ar "Ventspils" komandu kļūstot par valsts čempionu. Tajā pat gadā "Ventspils" UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā uzvarēja tieši Soļigorskas "Šahtar".

Soļigorskas komandā par sporta direktoru pašlaik strādā Latvijas speciālists Dmitrijs Hohlovs un pagājušajā nedēļā vienība papildināja sastāvu ar krievu pussargu Jevgēņiju Kozlovu, kurš tika atzīts par 2017.gada Latvijas virslīgas labāko spēlētāju.

Pagājušajā sezonā "Šahtar" vēl divas kārtas pirms Baltkrievijas čempionāta beigām bija turnīra līdere, bet beigās nācās samierināties ar bronzas medaļām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!