Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2 pārspēja ASV pārstāvošo Varvaru Ļepčenko.

"Australian Open" otrajā kārtā Sevastova spēkosies ar Krievijas tenisisti Mariju Šarapovu, kura pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4 pārspēja Vācijas sportisti Tatjanu Mariju. Aizvadītajā sezonā Sevastova "US Open" turnīrā pārspēja Šarapovu, bet viņas septembrī tikās arī Pekinas WTA turnīrā, sīvā cīņā uzvarot Krievijas sportistei.

Spēles sākums Sevastovai izvērtās smags, jo viņa nonāca iedzinējos ar rezultātu 1-5. Lai arī vienu breiku Latvijas tenisiste atspēlēja, tomēr saglābt pirmo setu neizdevās. Otrā seta piektajā geimā Sevastova lauza pretinieces servi un šo pārsvaru nosargāja līdz beigām. Savukārt izšķirošā seta iesākumā Latvijas tenisiste nobreikoja ASV sportisti, bet pēc tam septītajā geimā viņa to izdarīja vēlreiz. Ar drošu parsvaru Sevastova izcīnīja uzvaru.

Sevastovai šī bija trešā tikšanās reize ar Ļepčenko, un tagad Latvijas sportistes kontā ir divas uzvaras. Sevastova WTA rangā atrodas 15.vietā un Austrālijas atklātajā čempionātā izlikta ar 14.numuru, kamēr Ļepčenko ir 64.pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Sevastova "Australian Open" turnīrā sasniedza trešo kārtu, bet viņas labākais sniegums Melburnā ir ceturtās kārtas sasniegšana 2011. gadā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!