Foto: F64

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" pirmdien VTB Vienotās līgas mačā bija iespējas gūt vairāk punktu, taču tās netika izmatotas, turklāt pretinieki labi spēlēja aizsardzībā, pēc zaudējuma atzina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" divu VTB Vienotās līgas vājāko komandu duelī viesos ar rezultātu 53:67 (19:23, 11:18, 19:16, 4:10) zaudēja Kazahstānas klubam "Astana".

"Vēlētos atzīmēt pretinieku aizsardzību, viņi mums neļāva ātri nogādāt bumbu uzbrukumā. Bija iespējas gūt vairāk punktu, taču mēs tās neizmantojām. Brīžiem arī mēs labi spēlējām aizsardzībā. Ceru, ka nākamajās spēlēs varēsim vairāk izmantot savas iespējas," pēc mača stāstīja Gailītis.

Tikmēr Astanas komandas galvenā trenera vietas izpildītājs Mihails Karpenko atzina, ka viņa vadītie basketbolisti nav bijuši ideāli uzbrukumā, taču aizsardzībā savu darbu paveikuši godam.

"Izpildījām spēles plānu un pretiniekiem ļāvām gūt tikai 53 punktus, kas ir labs rezultāts. Protams, uzbrukumā vēl jāpieliek," teica Karpenko.

Karpenko šis bija pirmais mačs pie "Astana" stūres. Iepriekš komandu vadīja grieķis Kosts Flevaraks, bet pēc zaudējuma "Ņižņij Novgorod" komandai viņš tika atbrīvots no amata.

"Komandai vajadzēja pierast pie manām prasībām, līdz ar to esmu pateicīgs spēlētājiem, ka viņi to spēja. Bija smaga spēle, "VEF Rīga" labi cīnījās," uzsvēra Karpenko.

"VEF Rīga" šosezon Vienotajā līgā startējusi nesekmīgi, desmit mačos izcīnot tikai vienu uzvaru, kas Gailīša trenētajai komandai dod pēdējo vietu 13 vienību vidū. Līdz regulārā čempionāta beigām rīdziniekiem jāaizvada vēl 14 mači, bet kopvērtējuma pirmais astotnieks atrodas trīs uzvaru attālumā.

Kopvērtējuma tabulā virs rīdziniekiem ar trim panākumiem 12 mačos ir "Astana" un Igaunijas klubs Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!