Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja pirmdien sākušas sarunas par Phenjanas ierosinājumu nosūtīt mākslinieku trupu uz nākammēnes gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, ziņo Dienvidkorejas mediji.

Tikšanās sākās plkst.10 (plkst.3 pēc Latvijas laika) Phanmundžomas ciematā, kas atrodas demiliarizētajā zonā starp abām Korejas pussalas valstīm.

Ziemeļkoreja pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ir gatava sūtīt uz olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā savu delegāciju, kas sastāvēs no sportistiem, augsta ranga amatpersonām, līdzjutējiem un žurnālistiem.

Seula piektdien ierosināja sarunās koncentrēties uz Ziemeļkorejas sportistu iespējamo piedalīšanos Olimpiādē, bet Phenjana izrādīja lielāku interesi runāt par mākslinieku trupu, liecina Dienvidkorejas Apvienošanās ministrijas sniegtā informācija.

Sarunās piedalās četri Ziemeļkorejas pārstāvji, tostarp Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna dibinātās popgrupas "Moranbong" līderis.

2018.gada ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Dienvidkoreja ir piedāvājusi kopā ar Ziemeļkorejas delegāciju iet kopā Phjončhanas olimpiskajās spēļu atklāšanas ceremonijā, kā arī izveidot kopīgu sieviešu hokeja komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!