Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Liverpool" futbolisti svētdien aizraujošā spēlē ar rezultātu 4:3 (1:1) uzvarēja Mančestras "City" vienību, sagādājot Anglijas futbola premjerlīgas līderei pirmo zaudējumu šīs sezonas turnīrā.

Hosepa Gvardiolas trenētajai "City" koamndai līdz ar to pārtrūka 30 bezzaudējumu sērija premjerlīgā, jo līdz svētdienai šī komanda šosezon bija izcīnījusi 20 uzvaras un divus mačus noslēgusi neizšķirti, bet iepriekšējās sezonas beigās tā vēl astoņos mačos bija izvairījusies no neveiksmēm.

Trillera cienīgajā mačā rezultātu devītajā minūtē atklāja Alekss Oksleids-Čemberlens, bet piecas minūtes pirms puslaika beigām "City" aizsargs Līrojs Sanē atjaunoja neizšķirtu 1:1.

Spēles otrajā puslaikā teicamas deviņas minūtes izdevās mājiniekiem, kuri panāca 4:1 savā labā. Vadībā "Liverpool" 59. minūtē izvirzīja Robertu Firminu, bet divas minūtes vēlāk Sadio Manē pārsvaru dubultoja.

"Liverpool" komandai tobrīd piederēja liels pārsvars, kas vainagojās ar Mohameda Salāha gūtajiem vārtiem 68. minūtē, mājiniekiem izvirzoties vadībā ar 4:1.

Tobrīd šķita, ka mača iznākums jau ir izšķirts, tomēr mača beigās "City" bija tuvu tam, lai izglābtos no zaudējuma.

Vispirms 84.minūtē portugāļu pussargs Bernardu Silva vienus vārtus atguva, bet kompensācijas laika pirmajā minūtē turku futbolists Ilkajs Gundogans starpību samazināja līdz minimumam.

Pēdējā kompensācijas laika minūtē "City" bija iespēja arī izraut neizšķirtu, taču Kevina de Brujnes ar galvu sistā bumba lidoja nedaudz garām vārtu stabam.

Iepriekšējo reizi Mančestras "City" komanda premjerlīgā četrus vārtus ielaida gandrīz pirms gada, kad 15. janvārī ar 0:4 zaudēja Liverpūles "Everton" komandai.

Zīmīgi, ka "City" galvenajam trenerim Gvardiolam šī bija vien otrās reize karjerā, kad viņa vadītā komanda ar trim gūtiem vārtiem pamanās zaudēt. Iepriekšējo reizi viņš ko tādu pieredzēja 2009. gadā, kad Gvardiolas vadītā "Barcelona" ar 3:4 zaudēja Madrides "Atletico".

Tikmēr citā svētdien aizvadītā mačā Londonas "Arsenal" viesos ar 1:2 (0:0) zaudēja "Bournemouth" komandai, šogad joprojām nespējot tikt pie uzvaras, lai arī Arsena Vengera komanda kopš gadu mijas jau ir aizvadījusi četras spēles.

"Bournemouth" uzvaru izrāva četru minūšu laikā, kad precīzi bija Kelums Vilsons un Džordons Ibe, savukārt Londonas komandā izcēlās Ektors Beljerins, kurš 52. minūtē atklāja rezultātu.

Iepriekšējā reize, kad "lielgabalnieki" gadu sāka ar četrām spēlēm bez uzvarām, bija 1995. gadā, kad vienību trenēja Džordžs Grehems.

"Arsenal" šo maču aizvadīja bez sava līdera Aleksa Sančesa, kurš visticamāk tuvākajā laikā pāries uz citu koamndu, ļoti iespējams, ka uz Mančestras "City".

Jau vēstīts, ka sestdien vēl vienu neveiksmīgu maču premjerlīgas ietvaros aizvadīja pagājušās sezonas čempione Londonas "Chelsea", kas savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Lesteras "City".

Uzvara šajā mačā "Chelsea" futbolistiem būtu ļāvusi vismaz uz brīdi apsteigt Mančestras "United" un izvirzīties kopvērtējuma otrajā pozīcijā.

Tikmēr citā mačā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās šo sezonu ļoti rezultatīvi aizvadošais Herijs Keins, kurš palīdzēja Totenhemas "Hotspur" vienībai savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagraut Liverpūles "Everton".

Keins līdz ar to kļuvis par "Hotspur" visu laiku rezultatīvāko futbolistu premjerlīgas ietvaros. Šajā turnīrā viņš izcēlies jau 98 reizes, par vienu vārtu guvumu apsteidzot leģendāro Tediju Šeringemu.

Tiesa, Keinam vēl ir ļoti tālu līdz Džimija Grīvsa "Hotspur" rekordam, ko viņš sasniedza pirmās divīzijas ietvaros - 220 vārti 321 mačā.

Tikmēr pie pirmās uzvaras Vestbromvičas "Albion" galvenā trenera amatā sestdien tika Alans Pardjū, kura vadītā komanda savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Braitonas un Houvas "Albion".

Vestbromvičas komanda ir viena no vājākajām vienībām, kas uzvaru premjerlīgā iepriekšējo reizi bija izcīnījusi vien 19. augustā. Pardjū par šīs vienības galveno treneri savukārt tika apstiprināts novembrī.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līdere ar 62 punktiem 23 spēlēs ir Mančestras "City", kamēr otrā ar 47 punktiem 22 spēlēs ir Mančestras "United", bet tikpat punktus 23 mačos iekrājušas "Liverpool" un "Chelsea".

Ar 44 punktiem seko "Hotspur", bet "Arsenal" ar 39 punktiem noslēdz labāko sešinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!