Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

"Jēkabpils" basketbolisti svētdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē viesos uzvarēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandu, turpinot uzvaru sēriju galvenā trenera Sanda Buškevica vadībā.

"Jēkabpils" svinēja panākumu ar rezultātu 81:73 (22:23, 21:9, 19:20, 19:21), svinot trešo uzvaru pēc kārtas.

Jēkabpilieši šogad vēl nav zaudējuši, jo pirms tam divos mačos pārspēja "Valmiera"/ORDO komandu, līdz ar to komandas galvenais treneris Buškevics, kurš šajā amatā tika apstiprināts pirms Ziemassvētkiem, joprojām vēl nav izjutis neveiksmes rūgtumu.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Renārs Magone, bet Edgars Štelmahers un Deriks Rolands pievienoja attiecīgi 13 un 12 punktus.

Tikmēr LU rindās komandas kapteinis Jānis Eiduks guva 15, bet Pēteris Rēķis 14 punktus.

"Jēkabpils" uzvaras pamatus ielika otrajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 21:9, pēc puslaika esot vadībā ar 43:32. Tiesa, minūti pirms mača beigām LU spēja pietuvoties līdz piecu punktu atstarpei (68:73), tomēr beigās viesi droši nosargāja uzvaru.

Lai arī šosezon abas komandas zaudējumus ir piedzīvojušas krietni vairāk nekā guvušas uzvaras, tās joprojām reāli pretendē uz sesto vietu LBL kopvērtējumā, kas regulārā turnīra izskaņā ļaus iekļūt "play-off".

Sesto pozīciju pašlaik ieņem tieši "Jēkabpils", kas 16 mačos guvusi piecas uzvaras, kamēr LU ar trim panākumiem 15 spēlēs ir astotā.

Abas komandas šosezon savā starpā jau bija tikušās divas reizes, panākumus dalot uz pusēm. LU savu pēdējo uzvaru izcīnīja tieši pret "Jēkabpili", kas bija 22. novembrī, bet kopš tā laika piedzīvoti pieci zaudējumi pēc kārtas. Tikmēr "Jēkabpils" izcīnījusi trīs panākumus pēc kārtas, janvāra ievadā divreiz tiekot galā ar pastarīti "Valmieru"/ORDO.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 14 uzvaras 14 mačos, kam ar desmit panākumiem 12 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 11 uzvarām 15 mačos ir "Jūrmala", bet ceturtā ar deviņiem panākumiem 15 cīņās ir "Ogre".

Tālāk ar piecām uzvarām 13 spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", bet sesto pozīciju ieņem "Jēkabpils", kas tikusi pie piecām uzvarām 16 dueļos.

Vēl divas uzvaras astoņos mačos ir "Valka"/"Valga" rēķinā, ar trim uzvarām 15 cīņās seko "Latvijas Universitāte", bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 16 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" – divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!