Foto: LETA
Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika svētdien ieņēma 29. vietu Rūpoldingā notikušā Pasaules kausa piektā posma 12,5 kilometru masu starta sacensībās.

Par sacensību uzvarētāju sprinta finišā kļuva Somijas biatloniste Kaisa Mekereinena, kura par 0,8 sekundēm apsteidza titulēto Vācijas sportisti Lauru Dālmeieri.

Mekereinenai šī bija 22. uzvara karjerā, turklāt viņa tagad kļuvusi par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās čehiete Veronika Vitkova. Viņa cīņā par bronzu finišā apsteidza kanādieti Rozannu Kraufordi, kura ceturtdien negaidīti izcīnīja trešo vietu 15 kilometru individuālajā distancē.

Pirmajā trijniekā finišējušās biatlonistes katra ugunslīnijā nesašāva divus mērķus.

Savukārt Bendika, kura šaušanā netika galā ar trim mērķiem, uzvarētājai piekāpās ar divām minūtēm un 52,6 sekundēm.

Bendika ne reizi svētdien neielauzās labāko divdesmitniekā. Pirmajā šaušanā viņa pieļāva vienu kļūdu, kas pēc tās ļāva atrasties 26. pozīcijā, bet otrajā un ceturtajā ugunslīnijā latviete pieļāva vēl pa vienai kļūdai, noslēgumā ierindojoties 29. vietā starp 30 dalībniecēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 489 punktiem tagad ir Mekereinena, kurai ar 470 punktiem seko svētdien 23. vietā palikusī slovākiete Anastasija Kuzmina. Trešo vietu ar 399 punktiem ieņem Doroteja Vīrere no Itālijas, kura masu startā bija 20. pozīcijā.

Savukārt Bendika izcīnījusi 47 punktus, kas viņai dod 51. vietu.

Pirms tam svētdien Andrejs Rastorgujevs izcīnīja 20. vietu vīriešu 15 kilometru masu starta sacensībās, kamēr par uzvarētāju kļuva norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Šis Pasaules kausa posms Latvijai sākās veiksmīgi, jo individuālajās distancēs 20 kilometros vīriem Rastorgujevs izcīnīja 15. vietu, bet 15 kilometros dāmām Bendika bija desmitā, sasniedzot savu labāko rezultātu šajā disciplīnā. Vēl vīriem 69. vietu ieņēma Muižnieks, kamēr Bricis ierindojās 74. pozīcijā

Pēc tam piektdien Daumants Lūsa, Oskars Muižnieks, Ilmārs Bricis un Aleksandrs Patrijuks ieņēma 22. vietu 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās, kamēr sestdien dāmu konkurencē Latvija nebija pārstāvēta.

Pagājušajā nedēļā notikušajā posmā Oberhofā Rastorgujevs un Bricis nepiedalījās. Savukārt pārējie biatlonisti sprintā neiekļuva pirmajā sešdesmitniekā un nekvalificējās iedzīšanai, kamēr vīru stafetē Latvija izcīnīja 19. vietu.

Tikmēr Bendika, kā arī viņas treneris Bricis, piedalījās Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sacensībās.

Sezonas pirmajā posmā Estešundā Rastorgujevs 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja astoto vietu, kamēr Muižnieks bija 48. pozīcijā. Tajā pašā posmā Rastorgujevs bija astotais sprintā, bet pēc tam viņam pirmajā desmitniekā nav izdevies iespraukties.

Tikmēr Muižnieks sezonas turpinājumā tika pie saviem karjerā pirmajiem Pasaules kausa punktiem, bet Bricis Pasaules kausā šosezon iepriekš bija piedalījies tikai stafetē, kur latvieši Hohfilcenē izcīnīja augsto desmito vietu.

Savukārt Bendika sezonas pirmajā trimestrī punktos tika reizi, kad pirmajā Pasaules kausa etapā ar tikai vienu nesašautu mērķi no 20 izcīnīja 29. vietu 15 kilometru individuālajā distancē.

Nākamajā nedēļā ar posmu Anholcā noslēgsies sezonas otrais trimestris, 21. datumā beidzoties olimpiskajai kvalifikācijai, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Pēc olimpiskajām spēlēm norisināsies vēl trīs posmi, sezonai noslēdzoties marta beigās ar etapu Tjumeņā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, vien pavisam nedaudz atpaliekot no iespējas uz Dienvidkoreju doties ar pilnu stafetes komandu, bet Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā, latvietei šobrīd esot ļoti tuvu braukšanai uz četrgades prestižākajām sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!