Foto: F64

Gaidāmo Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieks Roberto Puķītis svētdien Vācijā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā 1000 metru distancē un vēlāk piedalīsies arī šo sacensību superfinālā, kurā tiks dalītas medaļas.

Puķītis svētdien uzvarēja savā ceturtdaļfināla un pusfināla skrējienā, bet finālā viņš palika aiz nīderlandieša Sjinkes Knegta un krieva Semjona Jeļistratova, kuram zaudēja tikai 0,021 sekundi.

Trīs distanču kopvērtējumā Puķītis nopelnīja 17 punktus, kas viņam deva sesto vietu un ļāva iekļūt 3000 metru superfinālā, kurā tiks noskaidroti Eiropas čempionāta medaļnieki.

Visās trīs distancēs ātrākais bija Knegts.

Tikmēr otrs Latvijas olimpietis Roberts Zvejnieks 1000 metros apstājās ceturtdaļfinālā, kur viņš savā skrējienā sīvā cīņā palika trešais, kamēr pusfinālā tika divi ātrākie. Zvejnieks no otrās vietas atpalika tikai 0,022 sekundes, šajā distancē tiekot klasificēts 12.vietā.

Jau vēstīts, ka sestdien Puķītis ieņēma septītās vietas 1500 un 500 metru distancēs, abās tiekot līdz B finālam, bet Zvejnieks šajās distancēs palika attiecīgi 19. un 15. pozīcijā.

Tāpat sestdien pusfinālā 5000 metru stafetē startēja Latvijas šorttrekistu kvartets, taču Tomasam Bakevicam, Zvejniekam, Kārlim Krūzbergam un Reinim Bērziņam labāko četriniekā tikt neizdevās un svētdien viņi startēs B finālā, kurā notiks cīņa par 5.-8. vietu.

Jau vēstīts, ka abi olimpieši Puķītis un Zvejnieks piektdien aizvadīja veiksmīgas priekšsacīkstes visās trīs distancēs pārvarot pirmās kārtas.

Eiropas čempionātā Latvijas komanda lielākās cerības lika tieši uz stafeti, lai iekļūtu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā.

Eiropas čempionu šorttrekā individuāli nosaka trīs disciplīnu summā. Pērn Zvejnieks palika 23. vietā starp 46 sportistiem.

Līdz šim augstākos sasniegumus Eiropas čempionātos sasniedzis pašreizējais ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions un vienreiz bijis otrais, kā arī vairākas reizes kāpis arī uz augstākā pakāpiena individuālajās distancēs.

Šīs sezonas sākumā četros Pasaules kausa etapos Latvijas šorttrekisti nodrošināja divas vietas olimpisko spēļu 1000 metru distancē, kā arī pa vienai vietai 500 un 1500 metros. Ja netiks gūtas pēkšņas traumas, visās trijās disciplīnās piedalīsies Zvejnieks, bet Puķīti sagaidīs starts 1000 metros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!