Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu vārtsargs Ervīns Muštukovs piektdien ielaida piecus vārtus Šefīldas "Steelers" spēlē Minskā notiekošā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa finālturnīra pirmajā mačā, kurā Astanas "Nomad" ar 5:1 (1:0, 1:0, 3:0) sagrāva Šefīldas klubu.

Muštukovs šajā mačā atvairīja 28 no 33 "Nomad" hokejistu metieniem. Latvieša sargātajos vārtos divas ripas iemeta Ņikita Mihailiss, bet goda vārtus "Steelers" rindās guva Ēriks Neilijs.

Pirms tam pirmajā finālturnīra mačā mājiniece Minskas "Junostj" ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) uzvarēja pagājušās sezonas finālisti "Ritten Sport" no Itālijas.

Novembrī Šefīldas "Steelers" Kontinentālā kausa trešās kārtas izšķirošajā mačā ar 4:2 uzvarēja Latvijas čempionvienību "Kurbadu". "Kurbads" trešajā kārtā palika trešajā pozīcijā, bet finālturnīru sasniedza "Junostj" un "Steelers".

33 gadus vecais Muštukovs "Steelers" vienību pārstāv otro sezonu pēc kārtas. Savas karjeras laikā vārtsargs spēlējis ne tikai Latvijas un Lielbritānijas komandās, bet arī Ziemeļamerikā, Dānijā un Zviedrijā, turklāt savulaik paguva divus mačus aizvadīt arī Kontinentālās hokeja līgas Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

Muštukovs pārstāvējis Latvijas izlasi, pirms diviem gadiem debitējot arī pasaules meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!