Foto: Sputnik/Scanpix
2015./16.gada sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēja un pagājušajā sezonā Pasaules kausā biatlonā sievietēm otrajā vietā palikusī Gabriela Koukalova, visticamāk, nepiedalīsies jau pēc mēneša gaidāmajās Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, vēsta Čehijas mediji.

Koukalova šosezon joprojām nav startējusi, jo viņai ir problēmas ar kāju, kas liedz pilnvērtīgi trenēties. Kā liecina portāla "Blesk" informācija, treniņus Koukalova joprojām nespēj atsākt.

Paredzams, ka oficiāli par šādu lēmumu tiks paziņots nākamajā pirmdienā. Tas jau esot pieņemts oficiāli, tomēr sportistei tuvu esošas personas to publiski neapstiprina.

Koukalovas kauli pēkšņi sāka sāpēt vasarā un ārstiem tā arī nav izdevies uzlabot viņas veselības stāvokli.

Aizpagājušajā sezonā Koukalova triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, bet pagājušajā sezonā palika otrā, kā arī ieguva trīs godalgas pasaules čempionātā, kurā gan ar pieciem zeltiem un vienu sudrabu dominēja vāciete Laura Dālmeiere, kura arī izcīnīja Pasaules kausu.

Zīmīgi, ka arī Dālmeierei šosezon neklājas pārāk labi un Vācijas biatlona izlases treneris Geralds Hēnigs šonedēļ brīdināja līdzjutējus nelikt pārlieku augstas cerības uz viņu. Dālmeiere šosezon divreiz izkritusi no ierindas slimības dēļ, tikai reizi uzvarot Pasaules kausa sacensībās.

"Pagājušās sezona bija ideāla. Tādu nevar ieplānot," aģentūrai DPA teica Hēnigs. "Laurai ir potenciāls uzvarēt olimpiskajās spēlēs, tomēr visam jāsakrīt attiecīgajā dienā. Viņa ir spējīga iegūt medaļu katrās sacensībās, tomēr neviens nevar paredzēt, kas notiks."

Decembrī Koukalova tika nosaukta par labāko Čehijas sportisti, bet Dālmeiere saņēma identisku apbalvojumu Vācijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!