Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Lielbritānijas bobsleja pilots Brūss Taskers pēc insulta nogādāts slimnīcā, un viņam ies secen 2018. gada ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, vēsta britu masu mediji.

Taskers slimnīcā nogādāts jau pagājušajā nedēļā. 30 gadus vecais sportistam bijuši reiboņi un slikta pašsajūta. Tomēr vēlāk ārsti sportistam konstatējuši vieglas formas insulta pazīmes un viņš pārvietots uz specializēto nodaļu.

"Žēl, ka neizdosies četrgades ciklu noslēgt ar dalību olimpiskajās spēlēs, bet labi, ka ar mani viss ir kārtībā, esmu vesels," citēts Taskers, kurš pirms četriem gadiem Sočos startēja bobsleja četrinieku sacensībās kā Džona Džeimsa Džeksona stūmējs. "Man šis ir diezgan jokains atgadījums. Pašā situācijā man nav paveicies, bet notikušajā man ir paveicies, jo esmu ticis cauri sveikā. Ārsti sola, ka varēšu pilnībā atveseļoties."

Taskers cer pēc atveseļošanās atsākt treniņus un gatavoties nākamajai sezonai.

Pirms četriem gadiem Sočos Taskers kā Džeksona stūmējs bija piektais četriniekos, tomēr, visticamāk, britu kvartets tiks pie bronzas medaļām. Kā zināms, Krievijas dopinga skandālā iesaistīts Soču olimpiskais čempions Aleksandrs Zubkovs un vēl viens krievu pilots Aleksandrs Kasjanovs, kurus sodījusi Starptautiskā olimpiskā komiteja. Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) vēl nav pārskatījusi Soču olimpisko spēļu rezultātus, kā to paredz SOK lēmums, tomēr pēc rezultātu precizēšanas britu četriniekam pienāksies bronza.

Šajā sezonā Taskera četrinieks negaidīti bija trešais Pasaules kausa posmā Pārksitijas trasē, bet pārējās Pasaules kausa sacensībās ne divniekos, ne četriniekos viņš nav bijis labāko desmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!