Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē Dāvis Bertāns ceturtdien nerealizēja nevienu metienu no spēles, bet viņa pārstāvētā vienība Sanantonio "Spurs", spēlējot bez vairākiem līderiem, ar 81:93 (15:20, 23:29, 14:19, 19:25) piekāpās Losandželosas "Lakers".

Bertāns iepriekšējā mačā laboja savu personisko rezultativitātes rekordu, bet iepriekšējās piecās spēlēs kopā bija guvis 71 punktu. Tomēr spēlē pret "Lakers" latvietis palika ēnā, realizējot tikai divus soda metienus mača galotnē. Viņš laukumā bija 16:46 minūtes, kļūdījās abos trīspunktu metienos, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bet pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja trīs personiskās piezīmes. Latvijas basketbolista +/- koeficients šajā spēlē bija viens no vājākajiem komandā "-16".

"Lakers" tā bija pirmā uzvara pār "Spurs" savā laukumā kopš 2013. gada. Izšķirošo pārsvaru "Lakers" panāca pēdējās ceturtdaļas vidū pēc tam, kad "Spurs" sešas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām sadeldēja pretinieku pārsvaru līdz 75:77. Nākamās četras minūtes "Spurs" palika "sausā", bet "Lakers" veica izšķirošo izrāvienu 13:0 un panāca 90:75 savā labā.

Traumu dēļ "Spurs" komandai nevarēja palīdzēt Kavai Lenards, Tonijs Pārkers, Denijs Grīns un Rūdijs Gejs. Vairāku līderu prombūtnē Sanantonio vienībā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, 18 punktus guva Braiens Forbss, bet ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Dedžonte Marejs. "Lakers" rindās ražīgākais ar 26 punktiem bija Brendons Ingrams, bet pa 18 un 14 punktiem sameta attiecīgi Lonzo Bols un Lerijs Nenss juniors, kuri katrs izcīnīja arī pa desmit atlēkušajām bumbām.

Bertāns laukumā devās pirmās ceturtdaļas vidū, kad "Spurs" atradās iedzinējos ar 8:10. Lai gan pēc tam izdevās izvirzīties vadībā ar 15:12, otrajā ceturksnī mājinieku pārsvars sasniedza 18 punktus - 40:22 "Lakers" labā. Bertāns uz maiņu devās otrās ceturtdaļas trešajā minūtē, kad viesi atradās iedzinējos ar 15:27.

Trešās ceturtdaļas piektajā minūtē Sanantonio uz mirkli ieguva vadību (53:52), taču pēc pretinieku tālmetiena ātri to zaudēja, laukumā dodoties Bertānam. Tiesa, arī viņš nepalīdzēja "Spurs" komandai nokļūt vadībā.

Pēdējo reizi spēlē Bertāns iesaistījās četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad viesi bija iedzinējos ar 75:85. Savus vienīgos punktus mačā viņš guva pamatlaika pēdējā minūtē, kad realizēja divus soda metienus. Atlikušajā laikā spēles rezultāts nemainījās, "Spurs" vienībai ciešot zaudējumu ar 81:93.

"Spurs" ar 28 uzvarām 43 spēlēs saglabā trešo vietu Rietumu konferencē, kur "Lakers" ar 14 panākumiem 41 cīņā ir 13.pozīcijā. "Spurs" nākamo maču aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Denveras "Nuggets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!